Successos

El peluix Pep té nom de mosso bo

Felicitat un agent de la Bisbal que ha establert un vincle amb una nena de dos anys que va atendre en una situació greu

Medalla per a un mosso que va salvar dues adolescents de morir intoxicades

Un total de tres-centes tres felicitacions es van repartir ahir en reconeixement a la feina ben feta a agents dels Mossos d'Esquadra, però també a membres d'altres cossos d'emergències i a ciutadans que han col·laborat d'alguna manera en tasques policials. Algunes intervencions meritòries es recullen aquest any en el vídeo de promoció que la Policia de la Generalitat ha presentat per la festa de les Esquadres i que tenen com a protagonistes persones que “donen les gràcies als Mossos”. Un dels ciutadans agraïts és en Raimon Juventeny, un veí de Rupià que abans solia ser crític amb els efectius d'aquest cos. Va canviar radicalment d'opinió arran de la bonhomia que va demostrar en Pep, un mosso de la Bisbal, envers la filla de Juventeny el dia que ell va tenir un ictus mentre anava amb bicicleta amb la nena. Va ser un dia d'abril del 2011. Els Mossos van trobar una bici amb cadireta de nen a terra a la carretera de Rupià a Foixà, el ciclista estès inconscient i una nena de dos anys agafada als peus de l'home i cridant: “Papa! Papa!” El mosso Pep, amb penes i treballs, va aconseguir separar la nena del pare i endur-se-la per evitar que veiés tota l'operació de maniobres de reanimació que li feien els sanitaris. En Pep va distreure la Janna i li va deixar “fer de policia” amb la seva gorra. El pare va estar mesos ingressat i un any després va voler conèixer l'agent que havia atès la seva filla, perquè la nena li explicava que amb en Pep havien viscut “aventures” i el dia que li van regalar un peluix de seguida va tenir clar quin nom li posaria: Pep, com el mosso bo que la va atendre quan el pare no responia. Hi va haver una trobada i a partir de llavors va sorgir una relació d'amistat entre la família de la Janna i la d'en Pep, que ahir va tenir felicitació.

Un altre cas exposat en el vídeo per una noia salvada in extremis de morir intoxicada per monòxid de carboni a Sant Martí d'Empúries suposarà l'entrega d'una medalla per al mosso protagonista a la festa de les Esquadres de Barcelona, el dia 22. Els fets els relata una altra ciutadana agraïda: una jove de 15 anys de Sant Cugat del Vallès que el juny del 2012 estava de vacances amb una amiga a l'Empordà. Dormien en lliteres, i l'amiga va caure desplomada a terra i va quedar inconscient. L'altra jove va veure que ella també defallia. No ho sabien, però estaven intoxicades pel letal monòxid de carboni. La intervenció d'un mosso de l'Escala que va entrar i les va treure els va salvar la vida. Les dues noies van acabar a la cambra hiperbàrica i el mosso d'esquadra, també. La noia recorda que quan va sortir de la cambra i va veure la dona i els fills del mosso que l'esperaven, es va emocionar en pensar que “havia arriscat la vida per salvar una desconeguda tot i tenir família”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.