Un incendi crema uns 1.000 m² de l'abocador de Vacamorta, a Cruïlles

L'empresa no descarta que el foc hagi estat provocat

L'incendi a l'abocador de Vacamorta, que es troba a un 1 km de la urbanització Puigventós de Cruïlles, va començar cap a les 11 de la nit de dilluns. I de seguida sis dotacions dels Bombers s'hi van desplaçar per apagar-lo. Els Bombers van tenir el suport de la mateixa empresa de l'abocador, que ela ajudaven a tirar al foc aigua i sorra. Ahir al matí, tres dotacions van tornar-hi per acabar d'extingir-lo, i havia afectat una superfície d'uns 1.000 m².

Buesa va explicar que actualment estan supervisant les gravacions de les càmeres de seguretat de la instal·lació, que ocupa 10,5 hectàrees. «Creiem que ha estat provocat. No puc afirmar-ho, però és la nostra sospita», va dir el president de la societat propietària de l'abocador, ja que la zona cremada és al llarg de la tanca de la instal·lació. A més, Buesa va recordar que el foc es va produir un cop van marxar els treballadors de la maquinària.

El mes de febrer del 2005 ja es va produir un incendi al mateix abocador. La causa, aquell cop, sembla que va ser la reacció química dels gasos de la matèria en descomposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.