Successos

trànsit

Una dona de 82 anys mor en un xoc a la C-31, a Pals

La víctima, de Palafrugell, viatjava en el seient de l'acompanyant d'un Opel Corsa

Va ser evacuada en helicòpter al Trueta, on va morir hores més tard

Hi va haver una topada entre tres cotxes

Hermínia Saavedra Hernández, una veïna de Palafrugell de 82 anys, va morir dimarts com a conseqüència de les greus ferides que va patir en una col·lisió múltiple entre tres vehicles que va tenir lloc a Pals. L'accident va passar a tres quarts de sis de la tarda, a l'altura del punt quilomètric 339 de la C-31, en sentit Figueres. Un dels automòbils va topar contra un altre per darrere; i el que circulava més endarrere també va acabar col·lidint amb el que hi havia davant seu. Els turismes que es van veure implicats en el xoc van ser un Peugeot 206, un Opel Corsa i un monovolum Volkswagen Touran. La víctima viatjava en el seient de l'acompanyant de l'Opel Corsa, al volant del qual hi anava la seva filla. Saavedra va ser traslladada en helicòpter en estat molt crític a l'hospital Trueta de Girona, on va morir el mateix dimarts a la nit. La seva filla va patir ferides greus i va ser evacuada en ambulància al mateix centre sanitari. Un ocupant d'un altre turisme va sofrir lesions lleus i va ser donat d'alta en el mateix lloc del sinistre.

Fins a la zona s'hi van dirigir sis patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels bombers, una ambulància del SEM i un helicòpter medicalitzat. Mentre van durar les tasques de gestió de l'accident, els agents van tallar la via en els dos sentits. Van anar deixant pas alternatiu als vehicles per la mateixa C-31 fins les vuit del vespre, quan es va restablir la circulació.

Des de principis del 2013 hi ha hagut tretze sinistres mortals a la xarxa viària de la demarcació. El primer va ser l'11 de gener, quan va perdre la vida una noia de 18 anys que va col·lidir amb el cotxe que conduïa contra un tot terreny a Montfullà. Els altres han tingut lloc a Fontcoberta, Vilademuls, Vilamalla, la Jonquera (dos), Vilallonga de Ter, Lloret de Mar, Blanes, Brunyola, Torroella de Montgrí i Ripoll. La setmana passada n'hi va haver dos. El 16 d'abril, Ernest Puiggròs, un veí de Torroella de 45 anys, va morir en un accident mentre circulava amb una moto per dins del nucli urbà. Va perdre el control, va sortir de la via i va xocar contra un arbre, al passeig de Vicenç Bou. Dos dies després, Eudald Currius, un jove de Ripoll de 17 anys que anava en bici, va morir atropellat per un tren al pas a nivell del passeig de Ragull.

LA XIFRA

13
accidents mortals
hi ha hagut a les carreteres de les comarques gironines des de principis d'aquest any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.