Successos

Un policia municipal “tranquil i conciliador”

Antonio Alcaraz, l'home que ahir al matí va matar la cunyada i va ferir la dona, va exercir durant dues dècades com a policia municipal de Girona, on els seus excompanys, que l'anomenaven afectuosament Naranjito, el recorden com un home “tranquil i conciliador”, a qui ni els conflictes habituals del torn de nit no li feien perdre els nervis. Va ser l'encarregat de la grua, a més, durant una llarga temporada.

Alcaraz havia entrat a la policia municipal de Girona el 1986. Després de vint anys, es va retirar com a conseqüència d'una malaltia coronària i se li havia concedit mitja invalidesa. Des d'aleshores, treballava en un negoci de lampisteria d'un seu germà, que també s'encarrega del manteniment de l'hospital Santa Caterina de Salt.

La seva esposa, Isabel Arboleas, és l'actual coordinadora dels agents cívics de Girona, un cos uniformat que dóna suport a la Policia Municipal per incrementar la seguretat, vetllar pel compliment de les ordenances i millorar la convivència. Tots els protagonistes d'aquest cas tenen vincles familiars policials, ja que Arboleas en té també al cos dels Mossos d'Esquadra i una germana de Lola Pajares havia exercit temps enrere de policia municipal a Caldes de Malavella.

Després de la detenció, Alcaraz va ser traslladat a la comissaria de Vista Alegre de Girona, on es va acollir al dret a no declarar davant dels Mossos que el van voler interrogar. Està previst que demà, un cop els Mossos hagin fet les diligències necessàries –entre les quals hi ha recollir la versió dels fets que pugui aportar Isabel Arboleas–, l'acusat passarà a disposició judicial, previsiblement a Santa Coloma de Farners, ja que el crim es va perpetrar a Caldes de Malavella, municipi que queda dins de la jurisdicció d'aquest partit judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.