Successos

Tribunals

Presó per al noi que va calar foc amb un petard a Portlligat

L'acusat va declarar ahir que va llançar un únic artefacte i que no es va adonar que havia provocat flames, ja que creia que no se li havia encès

La jutgessa li imputa un delicte d'incendi forestal

La titular del jutjat d'instrucció número 7 de Figueres va ordenar ahir l'ingrés provisional a la presó comunicada i sense fiança del jove de Cadaqués de 24 anys i de nacionalitat uruguaiana que diumenge a la tarda va provocar un incendi mentre tirava petards a Portlligat. En la declaració, el noi va subratllar que havia estat un accident i va negar que hagués tingut la intenció de calar foc. Va afegir-hi que tan sols va llançar un únic petard i que, a més, no es va ni adonar que havia ocasionat flames, ja que es va pensar que l'artefacte no se li havia encès. Després d'escoltar la seva versió, però, la jutgessa va decretar-ne l'empresonament com a suposat responsable d'un delicte d'incendi forestal.

El foc es va desencadenar a quarts de dues del migdia. Els Bombers de la Generalitat van rebre un total de 66 trucades de ciutadans que van alertar que veien una columna de fum entre les cales de Portlligat i Calders. Deu dotacions terrestres i tres helicòpters es van desplaçar fins a la zona. Els efectius van controlar sense dificultats les flames, que van arribar a menys de dos-cents metres de distància de la casa de Salvador Dalí i van acabar arrasant una hectàrea i mitja de matolls i de camps abandonats d'oliveres.

Ningú va resultar ferit ni tampoc es van haver d'efectuar desallotjaments, tot i que durant les tasques d'extinció es va tallar la circulació per la carretera que enllaça les dues cales. Els bombers, finalment, van donar el foc per controlat dues hores més tard, si bé van quedar-se remullant el terreny fins a dos quarts de nou del vespre per evitar que revifés.

Des d'un primer moment es va sospitar que l'origen de l'incendi havia estat un petard que algú estava llançant des de la zona del camí de ronda que passa per sota de la casa de Dalí. Uns veïns van descobrir qui els havia tirat, el van anar a buscar i el van retenir fins que va arribar una patrulla de la policia local de Cadaqués, que va procedir a detenir el noi, resident al municipi.

Incendi a Sant Climent

Els bombers també es van haver de mobilitzar ahir per dos focs de vegetació a les comarques gironines. El primer es va declarar quan faltaven deu minuts per les dues del migdia a l'interior de la base militar de Sant Climent Sescebes, a prop del puig Castellar, on van cremar 5.000 metres quadrats de massa forestal. Hi van acudir tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, així com set dotacions terrestres dels bombers i un helicòpter, que van tancar el servei a dos quarts de sis de la tarda. A banda, sis vehicles terrestres i un mitjà aeri dels bombers també van treballar en les tasques d'extinció d'un incendi que hi va haver poc abans de dos quarts de quatre de la tarda al barri de la Font de la Pólvora de Girona. Les flames van calcinar vuit mil metres quadrats de matolls. Tot i que el paratge afectat és a prop de la carretera N-II, no es van registrar incidències viàries.

LA XIFRA

24
anys
té el veí de Cadaqués que abans-d'ahir va causar el foc entre les cales de Portlligat i Calders.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.