Successos

successos

Localitzen l'home perdut al Puigpedrós

La policia francesa el va trobar sa i estalvi en una estació de tren

Agents de la gendarmeria van localitzar ahir a un quart de tres de la tarda, en una estació de tren de l'Estat francès, un excursionista que s'havia perdut a Meranges, a la Cerdanya. Després de més de vint hores de recerca, l'home va ser trobat en bon estat de salut. Els cossos d'emergències van rebre l'avís de la desaparició dijous, quan faltaven pocs minuts per dos quarts de set de la tarda. L'excursionista, de 75 anys i de nacionalitat francesa, es va extraviar mentre feia una ruta a peu amb una colla per la zona de la muntanya del Puigpedrós. Es tracta d'un pic de 2.914 metres d'altitud, situat entre els termes municipals de Ger, Guils de Cerdanya i Meranges. Per part dels bombers, es van desplaçar fins allí membres del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE), que estan especialitzats en rescats en llocs de difícil accés. Van participar en el dispositiu, a més, una dotació terrestre –també dels bombers– i efectius del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM), que van resseguir tot el perímetre amb helicòpter.

Malgrat que van dur a terme un rastreig a fons, les tasques per interceptar l'home van resultar infructuoses i a darrera hora es va suspendre l'operació de manera temporal. Es va reprendre ahir i, al llarg del matí, s'hi va incorporar una unitat del Grup Caní de Recerca i dues patrulles dels Mossos d'Esquadra. A més de pentinar el terreny, els agents van contactar amb grups de rescat francesos, arran de la possibilitat que l'excursionista es trobés en territori veí, com va succeir.

D'altra banda, dijous a les set de la tarda, un helicòpter va localitzar el cos sense vida d'una excursionista a prop de Corçà, al terme d'Àger (Noguera). La dona, de 54 anys, va sortir a les onze del matí del pàrquing del Pont de Montanyana (Aragó) per emprendre la ruta del congost de Mont-rebei fins a Corçà. Es va activar el dispositiu de recerca de la víctima quan la dona no va arribar a la seva destinació a l'hora que tenia previst.

LA XIFRA

75
anys
té l'excursionista que es va extraviar dijous a la tarda mentre feia una ruta amb un grup, a la Cerdanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.