Successos

successos

Detenen un pagès a Masarac pel cultiu de marihuana

La policia va intervenir 442 plantes a la masia on viu l'acusat, que estaven repartides en tres espais diferents

Van ser arrestats tres còmplices més

Un dels sospitosos era en una tenda, vigilant

Els Mossos d'Esquadra de Figueres i la Guàrdia Civil de la comandància de Girona van detenir dimecres de la setmana passada Josep Sala Llaona, el llogater d'una masia de Masarac on van decomissar 442 plantes de marihuana. Juntament amb Sala, de 62 anys i pagès de professió, van arrestar tres encarregats més dels cultius: un menor d'edat i dos joves de Figueres de 22 anys –Bilal El Ouahabi Serroukh, de nacionalitat espanyola, i un noi d'origen marroquí anomenat Abderrahim.

Agents de paisà dels Mossos van efectuar al matí un patrullatge a peu, després que rebessin la informació que a l'entorn del mas hi havia una plantació. A la tarda van localitzar un cultiu envoltat per una tanca i amb tubs de reg instal·lats. En aquest espai van ser intervingudes 62 plantes, d'1,90 metres d'alt. A la mateixa propietat, van descobrir-hi una altra plantació amb 150 plantes, i al mig hi havia una tenda de campanya amb un dels acusats, que vigilava. Va ser detingut per un presumpte delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. D'altra banda, es va imputar el mateix delicte a dos inquilins de la casa. Ells i el menor ja havien sigut arrestats al matí per la Guàrdia Civil de la Jonquera, que va trobar-los 230 plantes més. I, en l'entrada i escorcoll a l'habitatge, els van comissar 12 plantes i 5 kg de marihuana preparada per a la seva distribució.

Els tres detinguts, que no tenien antecedents, van passar 48 hores més tard a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres. Es va ordenar la llibertat amb càrrecs de Sala i d'un dels joves, mentre que va ingressar en presó provisional el veí de Figueres d'origen marroquí. Pel que fa al menor, va quedar sota custòdia dels seus tutors legals i està previst que sigui requerit per la fiscalia de menors per declarar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.