Successos

successos

Troben mort a trets l'home desaparegut a Figueres

El cos es va localitzar al riu Muga, a Castelló

El cadàver estava embolicat amb plàstics i presenta diversos trets

El seu cotxe va ser interceptat dijous a Vila-sacra, a prop d'un cultiu de marihuana

El cadàver d'un veí de Figueres de 34 anys i d'origen marroquí que havia desaparegut dimecres es va localitzar ahir amb diversos trets al cos i embolcallat amb uns plàstics al riu Muga, a Castelló d'Empúries. Una dona que passejava el gos va descobrir el cos, que estava surant a l'aigua i que, malgrat que estava embolicat, era visible. Les primeres hipòtesis indiquen que havia rebut l'impacte de diversos trets i que feia poc més d'un dia que l'havien llançat al riu. Els Mossos d'Esquadra el van poder identificar fàcilment perquè duia la documentació al damunt i les seves característiques físiques coincidien plenament amb la descripció que els familiars havien fet d'ell en el moment de denunciar-ne la desaparició.

Tot indica que es podria tractar d'una revenja per drogues. La víctima, que no té antecedents, es va localitzar just l'endemà que els Mossos interceptessin el seu vehicle en una espècie de nau industrial de Vila-sacra molt a prop de la qual hi ha un hort amb una plantació de marihuana. El cotxe estava correctament tancat, si bé no hi havia rastre del propietari. S'investiga si s'encarregava del cultiu o si va anar-hi a comprar droga i es va discutir amb l'amo de la plantació. Un cop es va fer ahir l'aixecament del cadàver, els agents i la comitiva judicial es van desplaçar fins a aquest hort de Vila-sacra, on es va dur a terme una inspecció ocular.

Rastrejos a Vila-sacra

Dijous tres patrulles dels Mossos i sis dotacions dels bombers van muntar un dispositiu per intentar trobar la víctima, després que la seva germana en va denunciar la desaparició. La noia va acudir a la tarda a la comissaria dels Mossos de Figueres. Va explicar als agents que no tenien notícies del seu germà des de dimecres. Aquell dia, havia anat a treballar al matí. Després, però, no s'havia presentat a dinar, tot i que havien quedat, ni tampoc havia tornat a la feina a la tarda. La seva germana va especificar que l'home feia 1,85 metres d'alt, que era de caràcter introvertit i que mai abans havia desaparegut.

Ahir, mentre els cossos d'emergències treballaven a la zona, familiars del veí de Figueres, entre els quals hi havia la seva germana, hi van acudir, a causa de les sospites que es podia tractar d'ell. Com que el cos encara no s'havia pogut recuperar ni s'havia identificat la víctima, els agents els van recomanar que es traslladessin a la comissaria de Figueres, on els informarien tan aviat com fos possible.

Restes de sang al passallís

La dona que ahir va veure el cadàver flotant al riu va alertar la policia local, que va rebre l'avís a un quart d'onze del matí. El cos estava a prop d'un passallís que travessa el riu. Aquest passallís és al camí de can Gorgot, situat a 500 metres en paral·lel del pont vell, i a tocar de l'asil Toribi Duran. Ja dijous, diversos veïns van observar que en aquest tram hi havia restes de sang, però van pensar que podrien correspondre a un animal que havia sigut atropellat. Ahir, els agents van prendre declaració a aquests testimonis. Entre ells, hi havia les persones que dimecres es van encarregar de col·locar unes tanques de formigó per restringir el pas al passallís, que ahir continuava barrat per la previsió de pluges.

La policia local de Castelló va informar de la troballa del cadàver els Mossos, que s'han fet càrrec del cas, del qual s'ha decretat secret de sumari. A l'indret s'hi van dirigir agents de l'àrea d'investigació criminal, així com dos efectius de la unitat aquàtica, que van treure el cos de l'aigua. Hi van acudir, així mateix, els membres de la comitiva judicial, que van fer l'aixecament del cadàver poc després de les tres de la tarda.

LES DATES

02.10.13
Els familiars de la víctima
no tenien notícies seves des de dimecres. En van denunciar la desaparició l'endemà.

LA XIFRA

34
anys
tenia el veí de Figueres que va ser trobat mort ahir. L'home, d'origen marroquí, tenia nacionalitat espanyola.
03.10.13
Els Mossos
van interceptar l'automòbil de la víctima en una mena de nau industrial, a Vila-sacra.

Vuit morts criminals

Aquest 2013 s'han registrat vuit morts criminals a la demarcació. Un dels casos va passar fa mig any, també al terme de Castelló d'Empúries. El 26 d'abril, Azeddine Gharbaoui, un noi de 23 anys nascut al Marroc i que va obtenir la nacionalitat espanyola el 2012, va aparèixer degollat dins d'un contenidor del carrer Medes, a Empuriabrava. El jove es dedicava a la venda de droga a petita escala i feia poc que havia sortit de la presó. També a prop del riu Muga, al juny va ser trobada morta amb un cop al cap en un canal de reg de Cabanes Nathalie Martos, que treballava d'administrativa en una policlínica de Narbona. El seu home va manifestar que Nathalie havia dit que tenia intenció d'anar a Catalunya i va revelar que tenia problemes d'addicció a les drogues. Dels vuit casos descoberts aquest any, un podria ser un homicidi imprudent. Es tracta de l'episodi ocorregut a un turista que va morir el 30 d'agost després d'esbatussar-se amb el seu fill en un càmping de l'Estartit. El trenc al cap que tenia va ser a causa de l'impacte contra el terra o alguna cosa dura en caure, i no pas d'un cop donat directament pel seu fill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.