La Generalitat adjudica per 106 milions les obres de la futura presó del Catllar

Les empreses Agrupació Comsa Concesiones i Emte seran les encarregades de construir i explotar la futura presó de Mas d'Enric, al Catllar, que haurà de substituir la instal·lació penitenciària que actualment hi ha en funcionament al centre de Tarragona. El Departament de Justícia de la Generalitat va anunciar ahir l'adjudicació dels treballs per un import de 106.306.910,79 euros a aquestes companyies, que ara tindran un termini de 29 mesos per executar el projecte. Així, segons els càlculs del govern català, les obres podrien començar a final d'aquest any, i la presó podria inaugurar-se entre el final del 2011 i el principi del 2012.

La nova infraestructura tindrà capacitat per a 750 interns: 650 homes, 50 joves i 50 dones. Els terrenys on s'aixecarà la presó, que van ser expropiats per la Generalitat, estan situats a prop de l'autopista AP-7 i tenen una superfície total de 279.964,70 metres quadrats. La superfície que es construirà, però, es limitarà a poc més de 65.000 metres quadrats. El complex inclourà un mòdul de règim tancat i un altre d'ingressos, un espai per a la infermeria, una àrea de serveis amb magatzems, bugaderia i cuina, una àrea que es dedicarà a tallers productius i un espai per a activitats culturals i esportives.

La construcció de la presó del Catllar s'inclou dins del pla d'equipaments penitenciaris del Departament de Justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.