Successos

successos

Dos encaputxats armats assalten la casa d'un veí de Palau-sator i el deixen lligat

Els lladres van obligar la víctima a obrir la caixa forta

Es van endur joies i diners

Un cop van tenir el botí van immobilitzar el propietari amb brides

Alarmant assalt en un mas aïllat del nucli de Fontclara, pertanyent al terme municipal de Palau-sator. Dos encaputxats van irrompre dijous, pels volts de les vuit del vespre, al domicili d'un veí de 76 anys. En aquell moment, la víctima, Pere Frigola, estava sol a casa. L'home va escoltar que algú obria la porta. Com que els desconeguts no van entrar de manera violenta, en un principi es va pensar que era el seu fill que el passava a veure, com fa de costum. En sentir que manipulaven el pany, va preguntar si era ell i, sense que tingués gairebé temps de reaccionar, ja els va tenir al damunt. Un d'ells parlava en castellà, mentre que l'altre es va mantenir més en silenci durant el robatori. També un dels dos anava armat amb una pistola, amb la qual va amenaçar Frigola i li va exigir que obrís la caixa forta.

La víctima, que té diverses extensions de terreny amb plantacions de pomes i peres, desconeixia la quantitat de diners exacta que hi havia a la caixa forta, ja que és la seva secretària la que s'encarrega d'efectuar els pagaments als empleats que treballen a les finques. A part d'agafar els diners, els delinqüents també es van emportar tres capses que contenien joies de l'esposa de Frigola. La dona va morir fa tan sols unes setmanes i el seu marit havia guardat aquestes pertinences per donar-les a les seves dues filles.

Trobat pel seu fill

Una vegada van tenir el botí, van fer situar l'home al llit, li van col·locar unes brides per subjectar-lo i van escapar. Afortunadament, el fill de Frigola va arribar al cap de poca estona a casa. Va auxiliar ràpidament el seu pare i va donar la veu d'alerta als Mossos d'Esquadra, que van rebre l'avís a dos quarts de nou del vespre. Tot i que els desconeguts no van agredir l'home, també es va desplaçar a la finca una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) com a mesura de prevenció. Per la seva banda, els Mossos van establir diversos dispositius a les carreteres per intentar localitzar els autors de l'assalt, si bé a l'hora de tancar aquesta edició encara no s'havia detingut ningú relacionat amb el cas. I, ja ahir a primera hora del matí, Frigola es va adreçar als camps i va parlar amb els seus treballadors, a qui va explicar que tot i l'espant pel que havia passat, es trobava bastant bé.

Segon cas en poc temps

En només tres setmanes, és el segon assalt violent en un domicili del Baix Empordà que ha transcendit. El passat 17 d'octubre, tres homes que anaven amb botes, amb roba de color negre, encaputxats i amb guants van accedir a casa de Göpf Lehmann, un ciutadà suís de 70 anys, veí de Calonge, que temps enrere havia estat boxejador. L'immoble de la víctima està situat al carrer Ronquillo, en una zona emboscada darrere del celler Eugeni. Un cop a l'habitatge, dos dels lladres es van abraonar sobre l'home i van començar a lligar-li les mans i els peus amb cinta americana. Lehmann es va despertar sobresaltat i els va ventar cops en veure's atacat.

Els delinqüents, que duien una pistola i un ganivet, van reaccionar violentament contra ell: el van picar al cap amb la culata de l'arma, li van fer un tall profund a la cara, el van tirar a terra i li van clavar coces. Tanta violència, però, no els va servir per endur-se cap gran botí: només van arreplegar un mòbil de la víctima i la llibreta del banc, d'on no han pogut extreure diners perquè Lehmann la va anar a anul·lar. En la fugida, a més, els lladres es van emportar una furgoneta propietat de l'home, que després van deixar abandonada en un punt on el camí de terra que porta fins a la casa és més estret, de manera que barrava el pas a la policia i a qualsevol vehicle que hi volgués accedir.

LA XIFRA

76
anys
té la víctima, Pere Frigola. Els desconeguts van irrompre al seu habitatge a les vuit del vespre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia