Detinguts els autors de 33 robatoris en establiments

En el marc de l'operació Reixa, els Mossos d'Esquadra de la unitat d'investigació del Tarragonès van arrestar, els dies 5 i 6 d'agost, sis veïns de Tarragona i un de Vallmoll, per la seva presumpta relació amb almenys 33 robatoris amb força en establiments de la capital tarragonina. Segons va informar ahir el cos autonòmic, la investigació es va iniciar a final de maig, arran de la detecció de diversos robatoris en què els lladres sempre seguien un mateix patró i que estaven afectant principalment locals del centre de la ciutat, com ara bars i botigues.

Diners de les escurabutxaques

Els responsables, segons les investigacions, forçaven les reixes i les persianes metàl·liques dels establiments amb una palanca o amb una pota de cabra, i després trencaven el pany o els vidres de l'aparador amb l'ajuda d'objectes contundents. Els lladres només buscaven els diners de les caixes enregistradores i de les escurabutxaques, tot i que de vegades també s'emportaven telèfons mòbils i altres petits aparells electrònics que els eren fàcils de vendre en el mercat il·legal.

Entre els detinguts hi havia un cap visible, que se sospita que hauria participat en gairebé tots els cops, i la resta dels suposats còmplices no sempre actuaven junts, sinó que operaven en petits grups de fins a quatre persones. D'altra banda, les gestions dutes a terme pels agents de la unitat d'investigació van permetre determinar que els membres de la banda sempre es reunien en un mateix espai públic per planejar quan entraven en acció, que normalment era a les matinades de dies festius o de les vigílies de festius. Amb aquest modus operandi haurien robat en una quinzena d'establiments de restauració (bars, cafeteries i restaurants), però també en botigues de tot tipus i, fins i tot, en un centre mèdic.

Els arrestats van passar ahir a la tarda a disposició judicial. El presumpte líder de la banda és un jove de Tarragona, de 20 anys. El grup, a més, estava compost per cinc veïns més de la ciutat (un de 18 anys, un de 19, un de 21, un de 34 i un de 37), i també un noi de Vallmoll, de 19 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.