Lladres o lladregots?

El 2008 els Mossos van desarticular una banda de suposats lladres silenciosos i els van acusar de 23 robatoris en cases a la Selva, el Vallès Oriental i Occidental i el Maresme. Després d'un any d'investigació, el fiscal, però, només els acusa de diversos furts de vehicles i els demana penes de multes i onze mesos de presó

L'any passat, els Mossos van detenir a Barcelona tres homes, Dritan Xhama, Zizo Aliaj i Sandru Burrelli, i els van acusar de formar part d'una banda de lladres silenciosos. Segons la policia, durant dos mesos havien entrat a robar en 23 cases de les comarques de la Selva, el Vallès Oriental i Occidental, i el Maresme. A més, sostreien cotxes per moure's en els municipis on cometien els assalts. El jutjat de Blanes, que es va encarregar de la primera fase de la instrucció, va ordenar el seu ingrés a la presó, perquè les penes a les quals s'enfrontaven podien arribar als quinze anys de presó. Els tres acusats, que es van declarar innocents, van passar diversos mesos empresonats preventivament, però no s'ha demostrat que fossin un grup organitzat de lladres de cases i el fiscal, en les seves conclusions provisionals, només els acusa d'alguns robatoris de cotxes.

La investigació d'aquest cas va començar el març del 2008 arran d'uns robatoris en sis habitatges de Blanes i dos de Lloret de Mar. La policia va començar a seguir un grup de persones que seguien un mateix modus operandi: assaltaven cases aïllades, situades als afores dels municipis o en urbanitzacions, i hi accedien perforant amb un trepant els marcs d'alumini de les finestres, i amb un filferro obrien el fiador. Un cop a dins del xalet, i mentre els propietaris dormien, s'enduien diners, joies i petits aparells electrònics, que posteriorment enviaven amb paqueteria al seu país, a Albània, o bé s'ho quedaven per a ells. A dins del domicili, també aprofitaven per agafar les claus dels cotxes, amb els quals fugien. Les detencions es van practicar el 21 de maig del 2008 en un pis del barri de Canyelles, al districte de Nou Barris de Barcelona. A banda dels casos de la Selva, els Mossos van atribuir-los robatoris a Cerdanyola del Vallès, Terrassa, Palau-solità i Plegamans, Sant Cugat del Vallès, Lliçà de Munt, Sant Celoni, Caldes de Montbui, Vallgorguina i Sant Cebrià de Vallalta. Totes aquestes acusacions han quedat en no res veient l'escrit del ministeri fiscal, que només parla de cinc furts de vehicles; d'un robatori frustrat en un habitatge de Vallgorguina i d'una apropiació indeguda d'un abric, que va ser localitzat en el pis de dos dels sospitosos i que constava com a sostret. Així, els tres acusats s'enfronten a multes de fins a 9.400 euros. L'únic que té una petició de pena de presó és Sandru Burrelli pel cas de Vallgorguina, tot i que la demanda és de només onze mesos. Tota aquesta situació demostra, segons l'advocat dels acusats, Joan Pere Zapata, que l'operació dels Mossos no tenia fonament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.