Successos

trànsit

Un militar begut provoca un accident mortal a Masarac

El conductor del turisme, que quadruplicava la taxa d'alcohol permesa, va envair el carril contrari i va topar de front amb un motorista

La víctima és Socorro Delgado, un guàrdia civil de Figueres

Un guàrdia civil, conductor d'una moto, va morir ahir a Masarac després de col·lidir frontalment amb un turisme que conduïa begut un militar de la base de Sant Climent. La víctima mortal és Socorro Delgado, de 62 anys, veí de Figueres i que estava a la reserva després d'haver estat destinat a l'àrea de trànsit de la Guàrdia Civil. El causant del xoc gairebé quadruplicava la taxa d'alcohol permesa en el moment de l'accident.

Els fets van tenir lloc pels volts de tres quarts de dues del migdia, al quilòmetre 8 de la carretera GIV-6024. Els serveis d'emergència van rebre una trucada que alertava que dos vehicles havien xocat frontalment després que un d'ells envaís el carril contrari. Les primeres hipòtesis apunten que seria el conductor del turisme qui hauria envaït el carril contrari.

Un grup de tres motos

El militar va perdre el control del vehicle, va topar contra la tanca de protecció i posteriorment va envair el carril contrari. Per l'altra banda venia un grup de tres motoristes; dos d'ells van poder evitar el xoc amb el turisme, però no així el tercer.

De resultes de la topada, el turisme i la moto es van incendiar. Malgrat la gravetat del xoc el conductor del turisme va sortir ben parat i va resultar il·lès. En canvi, el motorista va resultar ferit de molta gravetat.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, efectius dels Bombers de la Generalitat, ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i un helicòpter medicalitzat. Els sanitaris van estar intentant reanimar el ferit, però finalment va acabar morint en el mateix lloc de l'accident.

Immediatament després dels fets, els agents dels Mossos d'Esquadra van realitzar una prova d'alcoholèmia al conductor del turisme, que va donar un resultat positiu de 0,88 mg d'alcohol per litre d'aire espirat. Atès que gairebé quadruplicava la taxa d'alcohol permesa, els Mossos d'Esquadra el van detenir per un delicte contra la seguretat viària i un altre delicte d'homicidi imprudent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia