Tres policies locals de Vilanova salven la vida a un nadó que s'havia ennuegat bevent llet d'un biberó

Tres agents de la policia local de Vilanova i la Geltrú (Garraf) van salvar la vida a un nadó de quatre mesos que s'havia ennuegat mentre bevia llet d'un biberó. Els fets van passar el 30 de juliol, a dos quarts de deu del vespre, a la rambla Principal. Els pares del nadó, que són de nacionalitat francesa i passaven les vacances a la ciutat, van veure que el nen no respirava i, espantats, van començar a cridar i a córrer per la rambla fins a trobar una parella d'agents que patrullava a la zona. La dona es va desmaiar i el pare els va donar el nadó, que tenia la cara morada.

Els agents van col·locar la criatura de boca a terra i li van practicar una primera maniobra de reanimació, que va consistir en donar-li uns copets a l'esquena. El nen va vomitar, però va continuar inconscient i sense respirar, amb els ulls semioberts. El pare va entrar en estat de xoc. Poc després, amb la col·laboració d'una agent que es va afegir a les tasques de reanimació, els efectius van estirar el nen a terra i li van posar els dits a la boca i al coll per comprovar si s'havia empassat alguna cosa. De nou, el nadó va vomitar, però en aquesta ocasió també va començar a plorar i, poc a poc, va recuperar el ritme respiratori.

A causa dels nervis viscuts durant l'intens episodi, els pares no volien agafar el nen i van ser els policies que van sostenir-lo fins a l'arribada de l'ambulància, que va traslladar tota la família a l'hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes. El nen va estar quatre hores en observació i després va rebre l'alta. Tot va acabar bé, però un dels agents que va participar en les tasques de reanimació assegura que ho van passar «molt malament» ja que mai s'havien trobat amb un cas així. «Hem estudiat aquest tipus de maniobres en nens, però una cosa és la teoria i l'altra la pràctica», explica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.