Successos

tribunals

S'enfronta a 13 anys de presó per abusos a una nena a Capmany

L'acusat feia tocaments a una menor que l'acompanyava a regar l'hort

La víctima tenia nou anys

El fiscal demana tretze anys i vuit mesos de presó per a un veí de Capmany acusat d'abusar sexualment d'una nena que l'acompanyava a regar l'hort. L'imputat, que actualment té 71 anys, coneixia l'àvia i la mare de la menor des de feia temps i tenia una estreta amistat amb la família. No només les havia ajudades econòmicament, sinó que també, quan havia calgut, s'havia encarregat de tenir cura de la víctima i de la seva germana. Arran d'aquesta coneixença, la família fins i tot l'havia fet padrí de la més petita, que aleshores tenia 4 anys.

En l'escrit de conclusions provisionals, el ministeri públic situa els fets entre el desembre del 2010 i la Setmana Santa del 2011. L'home, aprofitant la confiança que li tenia, va decidir abusar de la germana gran, de 9 anys. Per aquest motiu, va demanar-li diversos cops que l'acompanyés a un hort que tenia als afores de Capmany “amb l'excusa d'anar-hi a regar”. Durant el trajecte amb cotxe, va fer presumptament tocaments a la menor en un mínim de quatre ocasions (l'ancià li passava la mà per sobre els pantalons i li tocava els genitals).

A dins de la caravana

Durant les vacances de Setmana Santa del 2011, l'ancià va anar més enllà. Un dia, l'imputat i la família de les nenes es van aplegar a l'hort per celebrar-hi una festa. Després de menjar, l'acusat va anar a fer la migdiada en una caravana que tenia aparcada al terreny. Al cap d'una estona, la nena de 9 anys hi va entrar per despertar-lo. Llavors, segons recull el fiscal, l'avi “la va agafar amb força per un braç, la va fer estirar al llit i li va demanar si havia vist mai un penis”. Després, s'hauria abaixat els calçotets, hauria obligat la menor a fer-li tocaments i, abans de deixar-la marxar, l'hauria amenaçat que la “penjaria pel coll” si explicava res.

Abusos i agressió sexual

El ministeri públic imputa a l'acusat un delicte continuat d'abusos sexuals i un altre d'agressió sexual. Destaca que els delictes es van cometre contra una menor de 13 anys i que l'home va aprofitar-se de la seva condició de superioritat. A més, l'acusació també el considera autor d'un tercer delicte, en aquest cas d'amenaces. A part de la pena de presó, la fiscalia sol·licita que durant un termini de 17 anys se l'hi prohibeixi acostar-se a menys de 200 metres de distància de la víctima, de casa seva o de l'escola on estudia. I, en matèria de responsabilitat civil, requereix que indemnitzi amb un total de 15.000 euros la mare de la nena (com a representant legal de la menor). El judici per aquests fets s'ha fixat per a principis de març a la secció tercera de l'Audiència de Girona.

LES XIFRES

71
anys
té l'imputat. El judici pel cas està assenyalat per principis de març, a la secció tercera de l'Audiència de Girona.
15.000
euros
és la quantitat amb què el ministeri fiscal considera que l'acusat ha d'indemnitzar la víctima.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia