L'Ajuntament de Sant Julià també multa les prostitutes de carretera, tip que ni Interior ni l'Estat hi facin res

L'alcalde assegura que la mesura ha funcionat i que les noies han marxat

«Semblava que l'anterior consellera d'Interior, Montserrat Tura, volia solucionar aquest problema, però no s'ha fet res i, al final, hem decidit tirar pel dret.» Aquestes paraules de l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa, reflecteixen la impotència que senten els ajuntaments dels municipis on hi ha prostitutes treballant a les carreteres dels seus termes municipals. Ningú no fa res per regular aquesta situació i són els consistoris els que agafen el toro per les banyes. L'Ajuntament de Sant Julià ja havia denunciat diverses vegades les molèsties que aquestes joves i els seus clients provocaven als veïns i també els perills per al trànsit que ocasionaven els vehicles que s'aturaven en aquestes cruïlles: «Vam parlar diverses vegades amb els Mossos d'Esquadra. Els vam dir que si no podien fer res amb les noies, que controlessin més els cotxes que paraven en qualsevol lloc o que feien maniobres estranyes per poder anar on eren les noies», diu Casassa. El problema, però, va continuar i els últims mesos havia augmentat la presència d'aquestes joves, que se situaven a la cruïlla de la Garriga –a l'autovia de Banyoles–, a l'accés del veïnat del Pla o al capdamunt de la Costa Roja. És per això que l'Ajuntament ha optat aquest mes per multar les prostitutes basant-se en les molèsties que causen segons l'ordenança municipal sobre l'ordre públic i la tranquil·litat ciutadana. Fins ara, els guàrdies municipals han posat un parell de sancions –90 euros cadascuna– i la mesura sembla que ha funcionat: «Fa dies que no veiem cap d'aquestes dones», apunta Casassa.

El mes vinent, el consistori té previst modificar aquesta ordenança per tal de regular més específicament la prohibició d'oferir serveis sexuals a la carretera. Narcís Casassa es va posar en contacte amb Jordi Cabezas, l'alcalde de la Jonquera, on funciona aquesta normativa des del 16 de juliol, per tal de fer un text semblant. Així, també es multarà els clients que siguin enxampats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.