Successos

seguretat

Assalten tres gasolineres, a Riudarenes, Vilobí i Palol

Els lladres són la banda que fa mesos que actua, que arrenca les màquines de tabac i se les emporta senceres

A la benzinera de La República, un dispositiu que llança fum els va foragitar

Més actuacions dels lladres que esbotzen les portes de les gasolineres que tenen tancat durant la nit, arrenquen la màquina de tabac i se l'enduen sencera per anar-la a buidar a algun lloc amagat. El dimecres 22 de gener a la matinada, uns desconeguts, vestits de negre i encaputxats, van irrompre a la Repsol de Riudarenes, situada a la carretera de Santa Coloma de Farners (la C-63). Van trencar la porta d'entrada del bar i, un cop a dins, van arrencar la màquina de tabac que estava enclavada a la paret posterior del local. Van traginar-la fins a fora, la van carregar a un vehicle i van fugir. Aquesta benzinera disposa de càmeres de seguretat que van poder captar els malfactors. Tot i que no se'ls reconeix perquè van emmascarats i amb indumentària fosca, els Mossos d'Esquadra estan analitzant les imatges per trobar pistes per intentar descobrir-ne la identitat.

L'endemà van repetir l'operació a la gasolinera BP de la GI-533, a Vilobí d'Onyar. Van aixecar la persiana metàl·lica de l'entrada amb algun estri hidràulic i van esbotzar la porta de vidre. A l'interior, van anar a buscar directament la màquina de tabac que, en aquesta ocasió, no van haver d'arrencar, ja que no estava fixada i disposava d'unes rodes per desplaçar-la. La van haver de tombar per fer-la passar per sota la persiana i es van escapar. La benzinera no disposa de càmeres i, per tant, no es va poder enregistrar els lladres.

I la nit de dimarts a dimecres d'aquesta setmana es van fixar com a objectiu la Repsol de Palol de Revardit, coneguda com La República, situada a la C-66. Aquest cop, però, no van aconseguir arrencar la màquina de tabac, que també era el seu propòsit principal. Van cometre l'intent frustrat tres lladres, que portaven el rostre tapat amb un tapaboques. En les càmeres s'observa que van estar uns deu minuts al negoci. Primer, van mirar per quina de les dues portes accedirien dins. Hi ha una entrada per als treballadors i la de la tenda, que és la que van escollir. Van obrir una porta de vidre automàtica i després una reixa metàl·lica. A l'entrada, però, hi ha un dispositiu de seguretat que llança fum. Uns tres segons després de ser a dins, el sistema es va activar i no van poder continuar els plans per la gran fumerada que es va crear. En aquest cas, la màquina també està enclavada, i només van tenir temps de moure-la una mica. La central d'alarmes va rebre l'avís a les tres de la matinada i va donar l'alerta a l'encarregada, que es va desplaçar a l'establiment, on els Mossos van fer la inspecció ocular.

LA XIFRA

3
desconeguts
van intentar endur-se la màquina de tabac de la gasolinera de La República de Palol de Revardit.
Les claus

Algunes benzineres opten per no tenir tabac

T.S/ G.P

Les gasolineres de Riudarenes i Vilobí assaltades la setmana passada, de moment, no han tornat a posar màquina de tabac. Els responsables dels establiments estan tips de les destrosses que fan els lladres que les arrenquen i algunes opten per deixar de vendre aquest producte per estalviar-se el robatori. És el cas de la benzinera Petronor de la carretera d'Hostalric, a Riudarenes, que ha estat objecte de cinc assalts. A més de no disposar ara de màquina de tabac, hi han instal·lat càmeres. Estan convençuts que no tenir-ne els pot evitar algun altre episodi similar perquè en ocasions han detectat algú sospitós que entrava a demanar si tenien tabac i prenia vistes. Els especialistes a arrencar aquestes màquines de les gasolineres fa mesos que actuen a les comarques gironines i, de moment, no s'han fet detencions. Han estat víctimes de la banda, que es tingui constància, la Repsol de l'N-II a Aiguaviva (11-3-2013); la benzinera de la GI-623, a Camallera (12-3-2013); la Repsol de la C-63 a Vidreres (13-3-2013), on ja hi havia hagut un robatori idèntic tres mesos abans; una gasolinera de Torroella (16-3-2013); la Cepsa de l'N-II a Pontós (19-3-2013); un intent a la benzinera de Brunyola (28-3-2013) i, el dia abans, n'havien assaltat una altra de la Selva. El 31 de març van saquejar la Repsol de la C-35, a Caldes de Malavella, on a part del tabac van sostreure 20.000 euros. També van arrencar la de la gasolinera de Saus (2-4-2013); la Repsol de Quart (24-11-2013) i la Galp situada al quilòmetre 747 de l'N-II, a Borrassà (28-11-2013).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia