Successos

tribunals

Jutjat l'acusat de robar un cotxe i fugir en envestir una motorista, a Girona

S'enfronta a tres anys i mig de presó i a pagar una multa de 6.480 euros

Es va escapar en direcció a Vila-roja, saltant per un marge del riu Onyar

El ministeri fiscal demana tres anys i mig de presó per a V.E.L. per haver ocasionat, presumptament, un greu accident mentre conduïa un vehicle que havia robat i per haver fugit posteriorment sense auxiliar una motorista que havia quedat malferida en la col·lisió, que va tenir lloc el 15 de març del 2007 a Girona. En el sinistre, el conductor d'un Opel Vectra va efectuar un avançament en un tram del carrer Emili Grahit on la visibilitat és reduïda perquè hi ha un revolt i, a més, hi ha línia contínua. En aquesta maniobra temerària, va envestir la víctima, que tenia 25 anys i circulava amb un ciclomotor del seu pare que va quedar completament destrossat.

La vista oral pel cas es va fer ahir al jutjat penal número 3. Durant la seva declaració, l'imputat va assegurar que mai havia vist l'automòbil implicat en la topada i hi va afegir que no té permís de conduir. “En aquella època, arrossegava una forta addicció a la cocaïna i a l'heroïna. Seguia un tractament al centre Teresa Ferrer. Suposo que aquell dia hi vaig anar a peu o amb bicicleta.” L'amo de l'Opel Vectra, per la seva banda, va especificar que l'havia deixat aparcat al carrer i que l'últim cop que l'havia vist havia estat dos dies abans que l'hi robessin.

“Em va canviar la vida”

Quan es va desencadenar el xoc, la víctima acabava de sortir de treballar. “Jo venia de la rotonda de la Creueta, en direcció al carrer Emili Grahit. Un cotxe de color gris va envair el meu carril. No vaig poder veure el conductor. Vaig patir el desplaçament d'un ull i un traumatisme al fèmur, se'm va trencar el pòmul dret, vaig tenir lesions al genoll, m'han quedat cicatrius a la cara i a la cama, una certa paràlisi facial i, des de llavors, tinc diplopia. Es tracta de visió doble, és a dir, la percepció de dues imatges d'un únic objecte. Aquest accident em va canviar la vida de manera radical.”

La policia municipal de Girona es va encarregar de la investigació per identificar el conductor. Entre les gestions que es van fer, es va informar del succés els mitjans de comunicació per intentar trobar ciutadans que poguessin aportar detalls. Precisament, un testimoni va afirmar que unes dues hores abans va veure l'acusat pujant a l'Opel Vectra. “Era a prop del centre Teresa Ferrer. Estava molt nerviós i anava molt abrigat i tapat, pel temps que feia.” Aquest mateix declarant, no obstant això, va assenyalar inicialment la imatge d'un altre home en un reconeixement fotogràfic a les dependències de la policia municipal.

Enregistrat en un negoci

Altres veïns van observar com el conductor marxava corrent, saltava pel marge del riu Onyar, travessava a l'altre costat i continuava en direcció a Vila-roja. En el trajecte, un operari d'una obra va presenciar com l'acusat entrava en un negoci especialitzat en la instal·lació d'alarmes. A part de quedar enregistrat per les càmeres de l'establiment, va ser reconegut ahir per una empleada que aleshores hi treballava, que va recordar que ell li va demanar “una caixa o una bossa perquè volia canviar-se de roba”. L'advocat de l'imputat, però, va indicar que ningú situa el seu client al lloc de l'accident i que existeixen divergències en les descripcions: “Diversos testimonis expliquen que duia jaqueta, un altre, una americana; s'ha fet referència a un jersei blau, un altre, grana...” La fiscal, en canvi, manté la seva petició. Requereix que se li imposin dos anys de presó per un delicte d'omissió del deure de socors, un any i mig més per lesions per imprudència i el pagament d'una multa de 6.480 euros per robatori i furt d'ús de vehicle.

LA FRASE

Va ser una col·lisió bastant violenta i brutal. L'escena va ser impactant. El ciclomotor va quedar molt destrossat
agents de la policia municipal de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia