Successos

trànsit

Nou atropellament mortal davant del club Madam's

La víctima, un veí de Roses, travessava l'N-II quan va ser envestida per un tràiler, a Capmany

El xòfer va donar negatiu en alcoholèmia

Circulava per la carretera per buscar un pàrquing per descansar

El trànsit que es genera a l'entorn dels bordells situats arran de l'N-II es va saldar ahir en un altre accident fatídic. Cayetano Tena Orta, un veí de Roses de 45 anys i de nacionalitat espanyola, va perdre la vida en ser atropellat per un tràiler mentre travessava la carretera, a l'altura del punt quilomètric 78, a Capmany. La víctima regentava el bar Stop, ubicat al número 76 del carrer Doctor Ferran de la localitat on residia. El sinistre es va produir a tres quarts de tres de la matinada, davant del prostíbul Madam's. Tena va resultar ferit de caràcter molt greu i va ser traslladat a l'hospital de Figueres, on va morir posteriorment. Al volant del camió hi anava un home de nacionalitat lituana. Els mossos li van practicar la prova d'alcoholèmia, en què va donar negatiu. Els agents, a més, van interrogar el xòfer per comprovar si havia fet cas omís de la restricció de pas dels vehicles de gran tonatge pel tram de l'N-II que passa per la demarcació. La mesura va entrar en vigor el 20 d'abril del 2013 per reduir, precisament, l'alta sinistralitat que hi havia a la via. Des de llavors, els vehicles pesants tenen prohibida la circulació per l'N-II al llarg dels 81 km que hi ha entre la Jonquera i Maçanet de la Selva, i a conseqüència d'això els camioners s'han de desviar per l'AP-7 per fer aquest trajecte.

El transportista que va envestir ahir de manera accidental la víctima va explicar que venia de l'autopista, d'on va sortir per buscar algun pàrquing per efectuar el seu descans reglamentari. Per corroborar la seva versió, els mossos de trànsit van examinar el tacògraf del camió, on queda recollit el temps de conducció del vehicle. A través de l'aparell, van certificar que les dades quadraven i que era cert que li tocava una parada.

Tram polèmic

En la gestió de l'accident –que no va causar afectació viària–, hi va intervenir una ambulància del SEM i quatre patrulles dels Mossos. Es dóna la circumstància que, al mateix punt on ahir es va desencadenar el sinistre, s'hi han originat altres accidents mortals i atropellaments. El 23 de març de l'any passat, una furgoneta Mercedes Vito que sortia del Madam's i que es volia incorporar a l'N-II, va xocar amb un camió que circulava en sentit sud. A causa de l'impacte, va perdre la vida el conductor de la furgoneta, on anava un altre ocupant. El copilot va resultar ferit lleument i el camioner, il·lès. La víctima, Yoann Senecal, tenia 31 anys i era francesa.

També el 27 de gener del 2012, Ezzedine Elladari, de nacionalitat francesa, va morir atropellat a 200 metres del Madam's. En aquesta ocasió, la víctima era client del club Dallas d'Agullana, situat un pèl més amunt, a prop de l'N-II. L'home va sortir amb el cotxe del Dallas, es va incorporar a l'N-II i va baixar del vehicle per anar a fer les seves necessitats. Quan travessava la carretera, va ser envestit per un turisme, el conductor del qual era un cambrer del Dallas que havia plegat de treballar. I, el desembre del mateix any, un jove francès de 28 anys va patir ferides molt greus en ser atropellat a la calçada per un automòbil, al mateix quilòmetre 768 de l'N-II. Va ser evacuat en estat crític al Trueta. La policia va fer la prova d'alcoholèmia a la conductora, que va donar negatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia