Successos

SEGURETAT CIUTADANA

Troben 75 quilos de Goma 2 abandonats a Riudaura

La hipòtesi inicial és que el material formava part dels explosius utilitzats en unes obres que anys enrere es van fer a la carretera d'Olot a Ripoll

El propietari d'una finca del terme de Riudaura va trobar en uns marges que netejava, divendres al migdia, uns paquets que contenien 75 quilos de Goma 2 i un nombre de detonants que no ha transcendit. Els Mossos d'Esquadra van endur-se aquest material el mateix divendres. L'alcaldessa de Riudaura, que va parlar amb l'home que va fer la descoberta i els agents, ha explicat que els agents dels Mossos havien descartat qualsevol risc d'explosió perquè la Goma 2 i els detonants es trobaven separats en paquets diferents.

La troballa va tenir lloc al Roquer, una finca situada en un vessant de la muntanya de Sant Miquel del Mont, al nord del terme de Riudaura. El seu propietari estava arranjant un camí, amb l'ajuda d'una retroexcavadora. En passar la màquina per les bardisses del marge d'una torrentera seca van aparèixer uns paquets, embolicats amb bosses de plàstic força deteriorades. L'home va identificar el contingut com a explosius i detonants i va mirar de posar-se en contacte amb l'alcaldessa. En no localitzar-la, va decidir avisar directament els Mossos.

L'alcaldessa, Eulàlia Massana, va explica ahir que els agents van demanar-los discreció però que dissabte al vespre, en la celebració del carnaval, el poble ja n'anava ple. “Vull aprofitar per donar un missatge de tranquil·litat”, va dir l'alcaldessa. La hipòtesi amb què treballen descarta que els explosius estiguin relacionats amb terroristes. Es considera probable, en canvi, que fos material oblidat d'unes obres que es van fer anys enrere a la carretera d'Olot a Ripoll, que passa per sobre del Roquer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia