Denuncien que dues empreses gironines han usat dades d'empleats per demanar crèdits

El responsable, un empresari gironí que és un dels màxims accionistes individuals de la Real Sociedad, ho nega

Aquests darrers dies, la comissaria dels Mossos de Girona està rebent una allau de treballadors bàsicament de la financera Anius Finanzas i també alguns de Voices of Sifredus, que es dedica a la venda d'aparells electrònics per internet. Els afectats asseguren que aquestes empreses, que tenen diversos locals a Girona, han demanat crèdits al seu nom il·legalment. El cas d'una noia de Sant Celoni és un d'aquests exemples. Segons ella, fa una setmana va començar a treballar per Voices of Sifredus. Es dedicava a mantenir el disseny de la pàgina web i treballava des de casa seva. A banda del contracte laboral, també va signar un altre document per poder cobrar unes comissions. Un extreballador li va explicar, però, que aquell contracte per a les comissions era en realitat un contracte de societats civils, segons el qual ella tenia un 8% de l'empresa i el seu cap, un 92%. Els responsables del negoci li ho van negar i ella va continuar treballant fins que abans-d'ahir va rebre una trucada anònima en què li deien que algú havia obert fraudulentament un compte corrent fent servir les seves dades. La dona va anar al banc i, efectivament, va corroborar que era cert. El compte corrent, que havien donat d'alta per internet, anava a nom d'ella i d'un altre home que no sabia ni qui era. A més, havien facilitat una adreça de Salt, que ella tampoc no coneixia i en la qual no havia viscut mai. Quan va anar a mirar qui hi havia en aquest pis, va adonar-se que havien posat el seu nom a la bústia. El més greu de tot és que també va comprovar que havien demanat crèdits a nom seu, sempre segons la denúncia que ha presentat. «Es van aprofitar de la desesperació de la gent per trobar feina i van aconseguir que signéssim aquests contractes de societats civils», diu aquesta víctima. Una altra dona de Girona, que treballava per a Anius Finanzas i que també ha presentat denúncia, afirma que l'han acomiadat sense cobrar ni un euro i que tem que ara es trobi crèdits al seu nom: «Em sento estafada», apunta la dona. En el seu cas, treballava de comercial i anava a veure establiments per si necessitaven obtenir algun crèdit en cas que el banc els hi hagués denegat.

Els Mossos d'Esquadra estan recollint totes aquestes denúncies i investiguen si realment s'ha comès una estafa. També comproven quantes persones tenen crèdits a nom seu que han estat assignats fraudulentament. Ahir al matí, hi havia una vintena de denúncies a Girona, però els afectats poden ser molts més.

El responsable d'aquestes dues empreses, Jordi Cantillo, nega les acusacions. Assegura que hi ha hagut problemes a Anius Finanzas però no a Voices of Sifredus i no entén les denúncies sobre aquest segon negoci. Pel que fa a Anius Finanzas, Cantillo admet que han tingut dificultats per pagar els treballadors a causa d'unes operacions que han sortit malament i diu que ara els empleats s'estan revenjant. Segons ell, els treballadors van signar, conscientment, un contracte per cobrar comissions a través d'un compte corrent que se'ls obriria. Afegeix que té els documents en regla, però que van entrar a robar en un parell de locals a Girona i se'ls van endur. «No tinc cap problema a parlar amb la policia i aclarir-ho tot», diu Cantillo, el qual creu que els lladres poden ser de les mateixes empreses, perquè van entrar als establiments sense forçar els panys.

Jordi Cantillo és un dels màxims accionistes individuals de la Real Sociedad i Anius Finanzas també va ser un dels patrocinadors de l'equip de futbol del Real Unión d'Irun.

L'EMPRESARI

JORDI CANTILLO
Manté que no hi ha cap estafa i que és una conxorxa dels treballadors perquè no han cobrat. Diu que té els papers que ho demostren, però que els hi han robat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.