Successos

El veí del Far jutjat per abusos a la fillastra manté que la nena s'ho inventa

La fiscal, que demanava dotze anys de presó, ha rebaixat la petició a cinc anys

L'acusat diu que la noia se li va presentar despullada i ell la va rebutjar

Alfonso Fernández Berja, el veí del Far d'Empordà acusat d'abusos a la seva fillastra de 12 anys, assegura que la nena s'ho inventa tot. Segons la seva versió, la nena sentia odi cap a la seva mare i es va inventar totes les acusacions per trencar el matrimoni. Fernández Berja, que ahir va ser jutjat a l'Audiència de Girona, va assegurar que “no sabia res” de les cartes d'amor incorporades al cas que la nena li havia escrit, però sí que va explicar que el febrer del 2013, mentre ell estava al sofà, la noia –que aleshores tenia 13 anys– va baixar despullada i se li va tirar a sobre. “La vaig rebutjar i em va dir que me'n penediria”, va detallar.

Alfonso Fernández nega que seduís la nena quan tenia 12 anys. Afirma que després de casar-se amb la mare de la víctima, la dona va portar la nena des de Colòmbia. “Ella se sentia molt sola i deia que no l'estimava ningú, jo l'abraçava i li deia que sí que l'estimava”, va explicar Fernández Berja, que creu que, arran d'aquestes mostres d'afecte, la nena va “malinterpretar” la situació i es va imaginar una relació sentimental.

La noia, que ara viu fora de Catalunya amb la mare i que ahir va declarar per videoconferència, va assegurar, en canvi, que el seu padrastre la va seduir dient-li que no la veia com una nena, sinó com una dona, que s'havia enamorat d'ella i li comprava coses que volia. “Era una relació estranya, al principi només m'agradava però al final me'n vaig enamorar”, va relatar la noia. La menor hi va afegir que al principi, quan ella tenia 12 anys, es limitaven a fer-se petons i tocaments, però amb el temps, quan ja havia fet els 13, van començar les relacions sexuals.

“Sempre eren consentides, mai em va obligar a res”, va assegurar la noia, que va dir que hi va haver penetracions en dues ocasions. Aleshores, però, la mare li va interceptar les cartes on declarava el seu amor cap al padrastre i, a còpia de preguntes, va acabar confessant que tenien una relació paral·lela.

La mare, que ara està divorciada d'Alfonso Fernández i que també va declarar per videoconferència, va admetre que, si bé quan la nena li va explicar que tenia una relació amb el padrastre primer se la va creure, posteriorment va tenir dubtes. De fet, la mare va retirar la denúncia durant la instrucció.

Inicialment, la fiscal qualificava els fets com un delicte continuat d'abús sexual a menor de 13 anys amb accés carnal i també com un delicte continuat d'abús sexual amb accés carnal a persona major de 13 anys però menor de 16, i demanava una condemna de dotze anys de presó. A més, també demanava que un cop hagués complert la pena de presó, li imposessin cinc anys de llibertat vigilada.

Ahir va rebaixar la petició a cinc anys i un dia de presó per un delicte continuat d'abús sexual a menor de 13 anys perquè conclou que no ha quedat provat que hi hagués penetració abans que la nena fes 13 anys. Tot i això, la fiscal creu que s'ha acreditat que, abusant de la confiança que la nena li tenia, l'home adult “la va endolcir, la va enlluernar i va aconseguir així que la menor establís una relació amb ell impròpia de la seva edat”. L'acusació pública vol que l'acusat no es pugui apropar a menys de vuitanta metres de la víctima, de casa seva, del centre escolar i del seu lloc de treball durant deu anys. En matèria de responsabilitat civil, demana que Alfonso Fernández indemnitzi la nena amb 30.000 euros.

La defensa, que exerceix el lletrat Josep Maria Pino, demana que absolguin l'acusat perquè sosté que no ha quedat provada cap de les acusacions i, per contra, ha quedat demostrat que la nena va actuar “per despit, amb ànim de venjança” perquè va idear una fantasia d'enamorament amb el seu padrastre i, quan ell la va rebutjar, es va voler venjar. Pino manté que existia una rivalitat de la nena envers la mare. Ho demostra una carta que la nena va deixar escrita on deia: “T'odio perquè t'estimo molt i no et puc suportar perquè estàs amb la meva mare.” Abans de venir a viure a Catalunya amb la seva mare, la nena va estar una temporada sola a Colòmbia, vivint amb diferents familiars que l'acollien, i això va afectar la relació posterior amb la mare.

LA XIFRA

30.000
euros
d'indemnització demana la fiscal que l'acusat pagui a la seva fillastra


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia