Successos

Cinc anys per abusos a la fillastra

L'Audiència condemna el veí del Far acusat de seduir la filla de la seva dona quan encara no tenia 13 anys

L'Audiència de Girona ha condemnat a 5 anys i 1 dia de presó el veí del Far d'Empordà (Alt Empordà) que va seduir la fillastra menor d'edat perquè accedís a mantenir relacions sexuals amb ell. La sentència dóna credibilitat plena al relat de la menor i considera que ha quedat provat que Alfonso Fernández va abusar sexualment de la nena de manera continuada quan tenia menys de 13 anys. El tribunal no es creu la versió de l'acusat, que va assegurar que la nena s'ho va inventar perquè el volia separar de la seva mare. A banda de la pena de presó, la sentència també li imposa 5 anys de llibertat vigilada i l'obliga a indemnitzar la víctima amb 15.000 euros. La sentència no és ferma i s'hi pot presentar recurs.

La sentència de la secció tercera de l'Audiència, de la qual ha estat ponent la magistrada Sonia Losada, conclou que ha quedat provat que Alfonso Fernández va seduir la nena i hi va mantenir una relació entre el juny del 2011 i el febrer del 2013. “La va engalipar fent-li creure que s'havia enamorat d'ella i així va aconseguir, a partir del juny del 2011 quan la nena tenia 12 anys, iniciar relacions íntimes i sexuals amb ella”, relata la sentència. El tribunal indica que l'home aprofitava els moments en què la mare de la nena no era a casa per mantenir relacions amb ella. Primer van ser tocaments, però també hi va haver una penetració vaginal i una fel·lació, tot i que no s'ha pogut acreditar que fos abans que la nena complís els 13 anys. La sentència ressalta que el processat no va forçar la menor amb violència i intimidació perquè la nena va consentir. Tot i això, indica que el consentiment és nul perquè es tracta d'una menor d'edat sense suficient maduresa per donar-lo.

La defensa del processat, encapçalada pel lletrat Josep Maria Pino, ha afirmat que la sentència ha estat “una galleda d'aigua freda” i ressalta que la mateixa mare de la nena admet que té dubtes sobre el relat que va donar la seva filla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia