Successos

Denuncien un fotògraf de la Bisbal acusat d'estafar noies que volien ser models

Les víctimes van pagar fins a 550 euros a l'imputat perquè els fes dos àlbums, que mai no van veure

Els garantia que enviaria les fotos a empreses de models

Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres de la setmana passada un veí de la Bisbal d'Empordà de 38 anys, Jaime Garrie Fernández, acusat d'enganyar noies que pretenien ser models. L'imputat és fotògraf i es dóna a conèixer amb el nom de Mikel Crown. Va ser arrestat com a presumpte autor d'un delicte d'estafa i, juntament amb ell, els agents van denunciar penalment una veïna de la població que se sospita que també participava en la conxorxa. La investigació va començar a principis de maig. Segons van poder comprovar els efectius, el modus operandi que utilitzaven els suposats còmplices sempre era el mateix. La dona contactava pel carrer amb les víctimes i els manifestava que treballava per a una agència de models. Una vegada s'havia guanyat la seva confiança, els presentava Crown. Els deia que treballava per a les principals marques del mercat i que seria l'encarregat de fer dos àlbums amb fotos seves. Per a la realització dels books, demanava uns 300 euros a les clientes, a les quals garantia que ell mateix enviaria els àlbums a empreses que buscaven models. Les afectades havien d'abonar els diners en metàl·lic, en el moment en què signaven un contracte d'exclusivitat.

Després d'efectuar el pagament i firmar el document, les noies es van fer les fotos, però no van veure cap dels àlbums ni tampoc els van trucar per treballar de models. Sospitant que tot plegat podria ser una simulació, van decidir denunciar la situació als Mossos, que van iniciar una investigació per aclarir què havia passat. Van comprovar que Crown no tenia contacte amb companyies de models i que actuava amb un altre nom. Un cop van saber la seva autèntica identitat, van veure que no era la primera vegada que estava darrere de casos d'estafa. Els agents van comptabilitzar com a mínim cinc joves que haurien sigut víctimes de l'engany, i que haurien pagat entre 300 i 550 euros cadascuna. Garrie, a qui consten antecedents pel mateix delicte, va declarar a la comissaria dels Mossos, on va negar els fets. Finalment, la seva detenció va quedar sense efecte i va quedar en llibertat, amb l'obligatorietat de comparèixer al jutjat quan sigui requerit.

L'acusat s'anuncia professionalment des d'un blog (mikel-crown.com), on s'explica que té una gran trajectòria en tots els camps fotogràfics. S'enumera que ha retratat famoses models reconegudes internacionalment, ha fet reportatges per a firmes consolidades, ha fotografiat esdeveniments de luxe, gires d'artistes consagrats en el món de la música, ha fet centenars de col·laboracions en publicitat i ha captat llocs recòndits del món.

LA DATA

23.05.14
Els agents van arrestar l'imputat, nascut a Castellgalí (Bages). Va quedar posteriorment en llibertat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia