Un camió bolca a l'AP-7, a Creixell, i causa restriccions durant 11 hores en sentit sud

Els Bombers de la Generalitat van rebre ahir, pocs minuts després de les cinc de la matinada, l'avís que un camió cisterna pertanyent a l'empresa Petromiralles que transportava 32.000 litres de gasoil va bolcar per causes que es desconeixen al punt quilomètric 229,5 de l'AP-7 en sentit sud, a l'altura de Creixell (Tarragonès). Fins al lloc dels fets, s'hi van desplaçar ràpidament diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i sis dotacions dels bombers. D'altra banda, la direcció general de Protecció Civil va activar, uns quaranta minuts més tard, la fase d'alerta del pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (Transcat), ja que es va produir una fuita d'uns 1.000 litres. Amb tot, el conductor del vehicle va resultar il·lès.

Des de les 5.30 i fins a les 9.10, la circulació en direcció a València va quedar completament tallada, ja que el camió va quedar entravessat i ocupava els tres carrils de la via. Al voltant de les nou del matí, es va habilitar un carril en direcció sud a la calçada contrària; i, com que en el sentit afectat es van originar cues de fins a 8 quilòmetres a causa de la densitat circulatòria, també es van desviar els turismes per l'N-340. A dos quarts d'una del migdia es va obrir un dels tres carrils tallats i, a tres quarts de dues, un segon.

Finalment, a dos quarts de cinc de la tarda es va desactivar la fase d'alerta del Transcat, quan la concessionària Acesa va informar que les tasques de neteja havien finalitzat i que s'havia retirat el vehicle, de tal manera que aquella mateixa hora es va poder restablir la circulació amb normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.