Successos

El fiscal demana 4 anys de presó per a l' acusada de picar a l'alcalde de Bescanó

Xavier Soy, que exerceix l'acusació particular, demana la mateixa pena per a Antonia Sánchez Díaz

Un litigi per un camí va motivar l'enganxada

L'enganxada que van tenir el 2 de març del 2012 l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, i Antònia Sánchez Díaz,la mestressa de la masia La Ferreria de Collsacarrera de Vilanna per culpa d'un litigi per un camí de pas és a punt d'arribar a judici. L'Audiència ha fixat la vista per al 10 de juliol i el fiscal demana una pena de quatre anys de presó i una multa de 2.100 euros per a Antonia Sánchez Díaz que considera responsable d'un delicte d'atemptat a l'autoritat i una falta de lesions.

Tal i com ho relata el fiscal en les seves conclusions provisionals, a les 7 del matí Antonia Sánchez se'n va anar cap a casa de “l'excel·lentíssim alcalde de Bescanó”amb el seu cotxe, un citroën Saxo (el fiscal precisa la matrícula i fins i tot el número de bastidor del vehicle) i es va esperar que Soy sortís per la porta. Llavors, se li va dirigir amb la intenció de comminar-lo perquè l'acompanyés a veure el camí objecte del litigi entre l'ajuntament i la propietat de La Ferreria de Collsacarrera. Com que Soy s'hi va negar, ella “amb ànim de menysprear tan la integritat física de Soy com el principi d'autoritat que encarna, com a alcalde, el va agafar amb les dues mans amb la intenció d'aconseguir el seu propòsit que l'acompanyés”. Però Soy es va continuar resistint, va forcejar per escapar-se de Sánchez i finalment l'alcalde va ser auxiliat per la seva dona i el seu fill. Segons el fiscal, a resultes del forcejament, Soy va patir dolor lumbar, esgarrinxades al costat esquerre de la cara, una esgarrapada en un dit i li va sortir un blau molt gros al braç. Va haver d'anar un cop al metge i va tardar set dies a curar-se, tot i que no va estar cap dia impedit per a exercir les seves funcions, segons remarca el fiscal, que afegeix que l'alcalde vol ser indemnitzat (no especifica la quantia) per les lesions que va patir. El fiscal considera que els fets són constitutius d'un delicte d'atempta contra membre d'una corporació local, previst i penat en l'article 551.2 del Codi Penal i demana que s'imposi a Antonia Sánchez quatre anys de presó i 1.800 euros de multa per aquest delicte. I per a la falta de lesions, proposa que se la condemni a 300 euros de multa.

Xavier Soy, que exerceix l'acusació particular a través del lletrat Narcís Pérez Moratones, s'afegeix al relat dels fets que fa el fiscal i demana la mateixa condemna de presó per a la veïna que el va esgarrapar. Manel Mir, que exerceix la defensa d'Antonia Sánchez, d'entrada demana l'absolució de la dona i nega els fets tal i com els relata el fiscal. El jutjat que va instruir la causa va imposar a Antonia Sánchez una ordre d'allunyament de 100 metres de l'alcalde i l'obligació d'avisar amb 24 hores d'antelació si ha d'anar a l'ajuntament a fer una gestió.

L'enganxada que durà Antonia Sánchez a judici ve del litigi pel camí que passa al costat de casa seva que ella va tancar i l'Ajuntament li exigia que obrís perquè tenia clar el sender és públic perquè fins i tot en el registre de la propietat del 1821 consta que la finca llinda amb el camí ral. Però Sánchez, segons va explicar al seu moment a aquest diari té clar que és privat. “Ho posa en les escriptures del domicili. He consultat amb 3 o 4 advocats. El camí públic sí que toca al nostre terreny, però transcorre pel darrere de l'habitatge i per sota de la muntanya. La part que l'Ajuntament ens vol treure està dins de les nostres set hectàrees i només serveix per accedir a la casa o per anar fins a un camp”. va assegurar convençuda de tenir la raó en el tema del camí, tot i que va admetre que potser es va excedir un xic agafant l'alcalde per la solapa. “Estava nerviosa, ja que el més pacífic rebentaria”, va dir.

Dura pena per l'atac a l'alcaldessa

Un altra cas d'agressió a un alcalde, en aquest cas a Magda Casamitjana quan era alcaldessa de Roses, va acabar amb una dura condemna per a l'autor: Jaume Sastre. L'Audiència de Girona li va imposar de set anys i mig de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa en concurs ideal amb atemptat a l'autoritat municipal per haver agredit amb un ganivet l'alcaldessa de Roses en un bar. Una condemna que ha suposat a Sastre (que havia estat un empresari del ram funerari ben aposentat) entrar a la presó de Figueres. Sastre ha obtingut ara el tercer grau i haurà d'anar a dormir al mòdul obert de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia