Nit de lladres i policies a la Garrotxa

Detenen els lladres d'un cotxe que van bolcar a Santa Pau i el sospitós d'un assalt a Begudà

Cap a les cinc de la matinada uns nois van accedir al pàrquing subterrani privat de la plaça Bufador, al barri de Sant Miquel d'Olot, i es van emportar un Mitsubishi Montero propietat d'un dels veïns del bloc de pisos. Un veí, que va sentir la fressa que feien els lladres en manipular la persiana metàl·lica, va donar el senyal d'alerta a la policia. Però els lladres van fugir i van enfilar per la GI-524 en direcció cap a Santa Pau. Abans d'arribar al poble, al trencant d'accés a la granja de la Coromina, però, van bolcar el vehicle i van fugir a peu, pel mig dels camps. Quan els Mossos van descobrir el cotxe accidentat, on hi havia restes de sang perquè un dels ocupants va resultar ferit, van comprovar que es tractava del vehicle robat aquella mateixa matinada a Olot. Van muntar controls pels volts de Santa Pau i també van alertar els veïns i especialment els tallers perquè no deixessin cap cotxe a l'abast i menys amb les claus posades perquè hi havia el risc que els lladres provessin d'agafar un altre cotxe.

Fugida en autoestop

Però no van provar de robar-ne cap, van optar per apel·lar a la solidaritat i es van posar a fer autoestop. Van aconseguir que el conductor d'una furgoneta que viatjava amb la seva família els recollís. Però quan van ser al pàrquing del volcà Santa Margarida, els Mossos hi tenien muntat un control, van aturar la furgoneta i van descobrir els polissons i els van detenir. Es tracta de dos nois veïns d'Olot, que només tenen 15 i 17 anys. Els dos joves, assistits pel lletrat Joan Pere Zapata, van ser interrogats ahir pels Mossos i no van donar cap argument coherent per explicar per què havien decidit robar el cotxe i emprendre la seva perillosa aventura, que va acabar amb el cotxe ben aixafat. El proper dia 10 hauran de comparèixer davant de la fiscalia de menors, que haurà de decidir quines mesures adopta envers els nois.

Un altre fugitiu atrapat

Els dos menors aventurers no van ser els únics atrapats pels Mossos ahir a la Garrotxa. També va acabar detingut el veí de Castellfollit de la Roca Óscar Fajardo Romero, de 31 anys, que els Mossos van començar a perseguir per la carretera en considerar-lo sospitós de l'intent d'assalt perpetrat a les instal·lacions de la gasolinera situada a Begudà. Els Mossos el van intentar interceptar en un control però el jove va passar de llarg. Finalment, el van atrapar i Fajardo els va explicar que no els havia fet cas perquè tenia por que el multessin perquè havia agafat el cotxe tot i que tenia el carnet retirat. Els Mossos, que li atribueixen també haver intentat envestir-los el cotxe patrulla, li van atribuir desobediència i l'intent de robatori a la gasolinera. El detingut ja acumula un bon nombre de detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.