Successos

Un conductor d'un cotxe mor en un xoc contra un tractor

L'accident va tenir lloc a la carretera C-63, a Brunyola

La víctima tenia 71 anys i era veí de Santa Coloma de Farners

Al vehicle hi anava un altre home que es va fer ferides de caràcter lleu

La xarxa viària de les comarques gironines va registrar ahir un accident de trànsit fatídic. El sinistre va ocórrer quan passaven pocs minuts de tres quarts de nou del matí a Brunyola, on un cotxe i un tractor van xocar frontalment a l'altura del punt quilomètric 34 de la carretera C-63. Arran de la col·lisió, el conductor del vehicle, de la marca Mercedes, va perdre la vida. La víctima tenia 71 anys i era veí de Santa Coloma de Farners. Dins del turisme també hi anava un altre home, d'origen gambià. L'acompanyant es va fer ferides de caràcter lleu i va ser traslladat a l'hospital de Santa Caterina de Salt. El conductor del tractor, per la seva banda, va resultar il·lès. A la zona hi van acudir tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i, per part del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), van mobilitzar una ambulància i un helicòpter medicalitzat. També s'hi van adreçar els operaris de Grues Farners, que es van encarregar d'enretirar l'automòbil sinistrat. Mentre van durar les tasques de gestió de l'accident, els Mossos van controlar el pas dels vehicles a la via, on la situació es va normalitzar a dos quarts de dotze del migdia.

Des de principi d'any, han tingut lloc tretze sinistres mortals a les carreteres de la demarcació. El primer va passar el 10 de gener. Un automòbil BMW familiar va atropellar un vianant a l'altura del número 35 de l'avinguda de França de Girona. La víctima mortal residia a la ciutat i tenia 38 anys. Segons van explicar els testimonis, l'home va creuar la calçada en diagonal i per fora del pas de vianants. El conductor va intentar esquivar-lo fent un cop de volant en una cruïlla pròxima al restaurant Sant Ponç, entre l'hospital Josep Trueta i els cinemes Ocine. Tot i la maniobra, però, no va poder evitar envestir la víctima, que en aquell moment travessava el carrer corrents.

El mes passat també va ser especialment negre a la demarcació, on van morir tres persones d'accident. L'últim va ser el dia 12 de juny, al terme de Fontanals de Cerdanya. Els cossos d'emergències van rebre l'avís pels volts de les deu del matí. La víctima, que circulava en una motocicleta, va sortir de la via a l'altura del punt quilomètric 176 de l'N-260. Com a conseqüència, l'home, que tenia 38 anys i era veí de Barcelona, va caure per un barranc de quinze metres d'altura.

Paral·lelament, al llarg de l'any passat hi va haver 38 accidents mortals a les comarques gironines, en els quals van perdre la vida un total de 42 persones. D'aquestes, vint-i-dues eren ocupants de turismes, tretze anaven en moto, cinc eren vianants, una conduïa un camió i una altra era ciclista. I, dels morts en vehicles, sis eren copilots o acompanyants i la resta (31) n'eren els conductors. Pel que fa als mesos de més sinistralitat, l'abril va ser el pitjor, ja que hi va haver set dels tràgics episodis.

LA XIFRA

13
Persones
són les que han perdut la vida en accidents de trànsit a carreteres gironines des de principi d'aquest any.

LA DATA

12.06.14
Un motorista
va morir en sortir de la via, a Fontanals de Cerdanya. Va caure per un barranc de 15 metres d'altura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia