Successos

Un any de presó per a l'agressora de l'alcalde de Bescanó

Haurà de pagar una indemnització de 285 euros i no es podrà apropar a menys de 100 metres de Xavier Soy

L'Audiència de Girona ha condemnat a un any de presó Antonia Sánchez Díaz, la dona que el 2012 va agredir l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, a la porta de casa seva. A més, la dona li haurà de pagar una indemnització de 285 euros, no es podrà apropar a menys de cent metres de l'alcalde i haurà de demanar permís per anar a l'ajuntament. És la sentència in voce (de viva veu) que va dictar ahir la magistrada Fàtima Ramírez després que l'advocat de la defensa, Manel Mir, l'advocat de l'acusació particular, Narcís Pérez Moratones, i el fiscal arribessin un acord de conformitat de la pena.

Així, doncs, interpel·lada per la magistrada de la secció tercera de l'Audiència de Girona, l'acusada va reconèixer els fets. En un principi les acusacions sol·licitaven una pena de quatre anys de presó i una multa de 2.100 euros per a Antonia Sánchez Díaz, que és responsable d'un delicte d'atemptat a l'autoritat i d'una falta de lesions. Però al final s'ha rebaixat aquesta petició a un any de presó perquè el tribunal li ha aplicat un atenuant molt qualificat d'alteració psíquica i un atenuant de reparació del dany, perquè la veïna ja havia fet un pagament de previsió de fons per fer efectiva la indemnització de 285 euros que li han imposat. Com que no té condemnes prèvies, no haurà d'entrar a la presó, sempre que no reincideixi i compleixi les condicions de la sentència.

LA XIFRA

4
anys
de presó i 2.100 euros d'indemnització sol·licitaven el fiscal i l'acusació particular pels fets.

Litigi entre l'Ajuntament i la propietària per un camí

Els fets que es van jutjar ahir van tenir lloc el 2 de març del 2012, quan Antonia Sánchez se'n va anar cap a casa de l'alcalde de Bescanó amb el seu cotxe i es va esperar que Soy sortís per la porta. Llavors, se li va dirigir amb la intenció de convèncer-lo que l'acompanyés a veure el camí objecte del litigi entre l'Ajuntament i la propietat de La Ferreria de Collsacarrera. Com que Soy s'hi va negar, ella el va agafar amb les dues mans amb la intenció d'aconseguir que l'acompanyés. Però Soy s'hi va continuar resistint, va forcejar per escapar-se de Sánchez i finalment l'alcalde va ser auxiliat per la seva dona i el seu fill. De resultes del forcejament, Soy va patir dolor lumbar, esgarrinxades al costat esquerre de la cara, una esgarrapada en un dit i li va sortir un blau molt gros al braç. Va haver d'anar un cop al metge i va tardar set dies a curar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia