Successos

Ripoll instal·la un radar mòbil que controlarà els conductors tot l'estiu

La policia insisteix que no té intenció recaptadora i per això estarà senyalitzat i serà visible

Ja funciona des del dilluns passat

La policia local de Ripoll ha instal·lat des d'aquesta setmana un radar mòbil amb l'objectiu de controlar la velocitat dels vehicles en diferents carrers de la capital del Ripollès considerats conflictius quant al trànsit i a les entrades i sortides del municipi. Segons ha explicat el cap de la policia municipal, Joan Garcia, el radar “no té cap intenció recaptadora” i la prova és que “estarà clarament senyalitzat i a la vista del conductor”. La campanya durarà tots aquests mesos l'estiu, fins al mes de setembre.

Garcia ha explicat que la policia local comparteix un radar del Servei Català de Trànsit (SCT) amb les poblacions de Banyoles i Puigcerdà “i cada cert temps, el tenim per poder fer campanyes de control de la velocitat dins el poble”. El radar va arribar a Ripoll dilluns passat i ja s'ha començat a instal·lar en diversos punts del poble. Alguns dels carrers don es faran controls són el carrer Progrés i la carretera de Barcelona, “però també a les diferents entrades i sortides del poble”, segons ha explicat el màxim responsable de la policia ripollesa.

Joan Garcia assegura que no hi ha una “especial” problemàtica pel que fa a l'excés de velocitat a dins de Ripoll: “A vegades, és més la sensació que els cotxes corren, però realment van a la velocitat que toca.” Tot i així, reconeix que sí que detecten “més infraccions” en zones com ara la ronda Mas d'en Bosch, “sobretot a la recta que passa per davant de la Fundació Eduard Soler”. Evidentment, en aquest punt també l'instal·laran.

LA XIFRA

1
aparell de radar
és el que la policia municipal de Ripoll ha rebut per instal·lar en diversos punts del municipi.

LA DATA

07.07.14
Dia en què
es van posar en marxa els nous controls de radar mòbil a la capital del Ripollès.

LA XIFRA

2
municipis
més de les comarques gironines comparteixen radar mòbil amb Ripoll: Banyoles i Puigcerdà.

No volen fer diners

El màxim responsable de la Policia Municipal de Rioll insisteix molt que aquesta campanya no respon de cap manera “a fer diners, com molta gent pot pensar” perquè el conductor sempre estarà informat. “No ens amagarem darrere un contenidor o darrere un cotxe –diu Garcia–, sinó que el radar estarà senyalitzat”, i hi afegeix que “a més pràcticament sempre hi haurà un agent de la policia local al costat mateix que serà visible”. Garcia diu que aquesta campanya no s'emmarca dins de cap acció de les que programa el Servei Català de Trànsit i que “en aquest cas, només es fa en l'àmbit de Ripoll”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia