Multes a la Jonquera i Sant Julià de Ramis

A les comarques gironines només dos municipis han aprovat ordenances contra la prostitució. La Policia Municipal de la Jonquera ha posat en un mes un total de 72 multes a prostitutes i tres a clients, un fet que l'ajuntament del municipi fronterer considera que ha servit per fer «desaparèixer» la majoria de les trenta prostitutes que tenien detectades. A més, les cinc que es calcula que encara queden s'han allunyat del centre del poble, sobretot les que estaven situades a la zona escolar i esportiva. Precisament, les sancions en cas que es practiqui sexe en una d'aquestes zones poden arribar als 3.000 euros. El consistori va aprovar una ordenança fart de no poder fer res contra la prostitució al carrer. Segons va informar l'alcalde en funcions, Josep Maria Serra, la majoria de les dones multades són reincidents.

L'ordenança que prohibeix la prostitució al carrer –i també la venda ambulant– es va aprovar el mes de maig. La novetat de la normativa és que per primer cop es persegueix també els clients. Les multes que es preveu en la norma de l'Ajuntament de la Jonquera van dels 300 euros als 3.000 segons on siguin enxampats els infractors.

Arran de la iniciativa de la Jonquera hi ha hagut altres municipis interessats en la normativa. És el cas de Figueres, que es planteja elaborar una ordenança semblant.

També a Sant Julià de Ramis, l'Ajuntament ha posar unes set sancions a les noies i ara tenen previst adaptar les ordenances i multar també els clients. Segons va explicar l'alcalde de la població, Narcís Casassa, tot i que no s'ha eradicat al 100% el problema, sí que s'ha reduït molt, i el consistori considera que la situació està controlada. El que s'ha trobat els vigilants municipals és que hi ha noies noves; aleshores, el que fan és avisar-les que no hi poden ser i llavors marxen. L'Ajuntament considera que aquests controls funcionen bé. L'ajuntament de Sant Julià de Ramis va decidir posar-se a multar la prostitució al carrer tip que ni la Generalitat ni l'Estat fessin res per evitar aquesta situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.