Successos

Dos policies de Caldes salven la vida a un nen

Els agents van ser alertats perquè el menor s'estava ofegant

Un servei amb “un resultat gratificant, dels que t'omplen”. La policia local de Caldes de Malavella així descriu una meritòria actuació que van protagonitzar dilluns dos agents del cos. Pels volts de les vuit del vespre, una dona de la població es va posar en contacte amb la policia per informar que hi havia un nen de quinze mesos, que és fill d'uns seus veïns, que s'estava ofegant. Ràpidament, una patrulla es va dirigir a l'immoble. Com que en el moment en què els efectius van rebre l'alerta no sabien en quin estat trobarien el menor, van agafar el desfibril·lador extern automàtic (DEA), un aparell que analitza el ritme cardíac i proporciona una descàrrega elèctrica a les víctimes d'aturades cardiorespiratòries per restablir el ritme normal del cor. Finalment, però, no el van haver de fer servir.

Quan els dos agents van arribar al domicili, van observar que l'infant estava conscient, si bé el seu rostre estava blavós i presentava signes clars d'ofegament per obstrucció de les vies aèries. Els pares li havien intentat treure el menjar amb el qual s'havia ennuegat, però no van poder i es van començar a posar nerviosos. Sabent que el temps de resposta era clau, els municipals van practicar-li la maniobra de Heimlich. Es tracta d'un procediment de primers auxilis per a casos d'ennuegament. Els policies van fer pressió amb les mans a la part inferior del diafragma del petit. Aquesta acció comprimeix els pulmons i exerceix pressió en l'objecte o el tros d'aliment que queda allotjat a la tràquea, i és d'esperar que amb aquesta tècnica sigui expulsat. Així va ser, ja que arran de la segona vegada que li van practicar la maniobra va escopir un tall de frankfurt que li obstruïa el conducte respiratori. A partir d'aquí, va començar a plorar i a poder tornar a respirar amb normalitat.

Els policies li van introduir posteriorment els dits a la boca per mirar que no tingués cap tros d'aliment més al coll i, a priori, van veure que no. A continuació, els sanitaris del SEM van traslladar el nen en ambulància fins a l'hospital de Santa Caterina de Salt per fer-li un reconeixement més exhaustiu i van comprovar que no tenia cap tipus de lesió. Un parell d'hores més tard, els agents es van posar en contacte amb els pares, que van explicar que el seu fill estava en perfecte estat de salut. D'altra banda, el cap de la policia local de Caldes de Malavella, Xavier Muñoz Garcia, es va adreçar ahir al matí a casa de la família per veure com estaven. “Els pares encara estaven una mica tremolosos per l'ensurt, però es van mostrar molt agraïts amb els agents. Arran de l'èxit amb què va acabar aquest servei, els policies han rebut un grapat de felicitacions.”

LA FRASE

Els agents van fer la maniobra de Heimlich al menor, que va tornar a respirar amb normalitat
Xavier Muñoz Garcia
Cap de la policia local de CALDES DE MALAVELLA

LA DATA

01.09.14
A les vuit del vespre, els efectius van ser avisats que un infant tenia una obstrucció de les vies aèries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia