Jutgen una parella acusada d'intentar matar a cops de martell la cunyada d'ella

La víctima va salvar la vida saltant del cotxe dels processats en marxa i llançant-se per un barranc

El 22 de març del 2002, Juana Fernández va trucar la seva cunyada per concertar-li una cita amb Jesús Rodríguez, que l'esperaria als Quatre Cantons de Cerdanyola del Vallès. Faltaven vint minuts per la una de la matinada. El processat esperava la víctima en un cotxe robat i ella hi va pujar. Mentre circulaven amb el vehicle, l'acusat va parlar amb la víctima sobre la possibilitat de mantenir una relació sentimental, però ella el va rebutjar. I, a partir d'aquí, va començar el seu calvari.

Segons relata l'escrit d'acusació de la fiscalia, Rodríguez va clavar un cop de colze a la víctima a la boca i li va fer perdre el coneixement. Llavors va entrar en escena la cunyada de la dona, que estava amagada al seient del darrere del vehicle. Entre tots dos suposadament van lligar la víctima i, quan va recuperar la consciència, la van treure del cotxe. Llavors, mentre Rodríguez la subjectava, l'acusada començar a colpejar-la al cap amb un martell. La dona, conscient que la seva vida perillava, va fingir que estava morta i els acusats van embolicar el seu cos amb un tros de tela per ficar-la al maleter del cotxe. En l'últim moment, però, van adonar-se que la víctima encara es movia i van tornar a colpejar-la per rematar-la. Finalment, sense haver aconseguit el seu objectiu, la van ficar al maleter i van continuar circulant amb el cotxe.

Durant el camí, els processats van comentar la seva intenció de ruixar la víctima amb benzina i llançar-la per un barranc. La dona, en sentir el seu pla, va aconseguir alliberar una mà, va obrir el maleter del cotxe des de dintre i va saltar del vehicle en marxa. Malgrat els seus esforços, els processats la van agafar i llavors, segons la fiscalia, la cunyada de la víctima va demanar-li a l'acusat que busqués un objecte més gran per «obrir-li el cap». En aquell moment, la dona va mossegar la processada, que la va deixar anar, i es va llançar per un barranc. La víctima, amb un traumatisme cranioencefàlic greu, es va dirigir a una carretera i va aconseguir arribar a una finca de Castellví de Rosanes (Baix Llobregat), on la van auxiliar. Per evitar que els descobrissin, els acusats van anar a Argentona i van cremar el cotxe.

La fiscalia acusa ara els processats d'un delicte de furt de vehicle, d'un altre d'intent d'homicidi i d'un de danys i demana dotze anys i nou mesos de presó per a Jesús Rodríguez i dotze anys i quatre mesos de presó per a Juana Fernández. Es preveu que el judici comenci dimecres a l'Audiència de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.