Successos

Condemnats els convidats al casori que van tirar per terra la núvia

El pare i el fill que també van lesionar dos convidats més han acceptat un any i mig

Josep Lluís Pinós Tena i el seu fill Àlex Pinós Font, els dos convidats a un casament celebrat el 23 d'agost que van ser detinguts acusats d'haver tirat la núvia per terra, haver lesionat greument un dels convidats a cops de roc i haver ferit de menys consideració una altra convidada, han estat condemnats a una pena d'un any i mig de presó. El pare i fill detinguts [vegeu l'edició del 30 d'agost d'aquest diari] afrontaven una pena de tres anys de presó cadascun que demanava el fiscal, però dimarts, abans del judici a Figueres, el fiscal i el lletrat que defensa els Pinós, Jordi Corominas, van pactar una condemna d'un any i mig de presó després que se'ls tingués en compte dues circumstàncies atenuants: embriaguesa i reparació del danys, ja que els acusats van pagar la responsabilitat civil corresponent als afectats. El pacte suposarà que Pinós pare i Pinós fill no hagin d'entrar a la presó, ja que la pena és inferior als dos anys. En el cas del pare, la pena se li ha suspès directament, ja que l'home no tenia antecedents. En el cas del fill, que sí que té antecedents, se li va suspendre la pena i se li va permutar pel pagament d'una multa, d'uns 2.800 euros, i la imposició de treballs en benefici de la comunitat.

El casori es va celebrar al Racó de l'Albera, al costat del centre de recuperació de tortugues de Garriguella, i els incidents van començar per l'actitud poc decorosa amb algunes dones que havia mantingut durant la sobretaula i el ball “el convidat de la camisa negra”, tal com els convidats identificaven Josep Lluís Pinós Tena. Tena i el seu fill Àlex Pinós Font, identificat com “el convidat de la camisa verda”, van tenir una enganxada amb un oncle de la núvia, que els va recriminar que s'havien passat amb la seva dona. El pare de la núvia va rebre una empenta i va caure a terra. Llavors, la núvia, Eva Noelia Puig, es va acostar al grup per intentar posar pau. No ho va aconseguir. La van empènyer, va caure per terra i es va fer alguna contusió. En veure la núvia per terra, un seu amic, cosí del nuvi, Miquel Macias Martos, va anar a defensar-la. Però en va sortir malparat. El convidat de la camisa negra (Pinós pare) el va arreplegar pel coll i i el va començar a asfixiar, i llavors el convidat de la camisa verda (Pinós fill) el va començar a colpejar ventant-li coces. Després va agafar un roc de terra, el va colpejar diversos cops al cap i li va fer un trau. Miquel Macias va necessitar que li posessin quatre punts de sutura. Esther Amo Ruiz, la dona de Macias, va voler anar a ajudar el seu home quan va veure que l'escanyaven, però li van fer volar les ulleres, que es van fer malbé quan Alex Pinós li va ventar un cop de puny que només la va tocar d'esquitllada. Esther Amo també va acabar per terra, i amb el turmell torçat.

LA XIFRA

1
any i mig de presó
és la condemna per al pare i el fill que van provocar greus aldarulls al final d'un casori.

LA DATA

23.08.14
es va celebrar
el casament al Racó de l'Albera, al costat del centre de recuperació de tortugues.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia