Es registren dos morts a les carreteres durant l'operació sortida de la Diada

Prop de 450.000 vehicles han abandonat l'àrea metropolitana de Barcelona

L'operació sortida va començar dijous, a les tres de la tarda, i la situació viària va ser força complicada en general. Dijous, en aquesta franja horària, van sortir gairebé el 60% dels vehicles previstos pel Servei Català de Trànsit (SCT), és a dir, uns 269.000 cotxes dels 450.000 que havien de sortir.

Divendres, la situació també va ser difícil, sobretot al matí. Hi va haver retencions especialment a les destinacions de muntanya. Les cues més destacades es van produir a l'AP-7 entre el peatge de la Roca i Mollet del Vallès (Vallès Oriental) en sentit Girona, on hi va haver setze quilòmetres de retencions; a l'N-145, de la Seu d'Urgell cap a Andorra, amb nou quilòmetres, i a la C-17, a les Masies de Voltregà i Gurb (Osona), amb vuit quilòmetres.

També hi va haver cinc quilòmetres de cua a la C-16, entre Gironella i Berga; a la C-31, a Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà), en sentit platges, i a l'N-260, de la Seu d'Urgell cap a Andorra, on les retencions van ser de tres quilòmetres i mig.

Es tracta de l'últim pont de l'estiu i també de l'últim abans de la tornada a l'escola. Per això Trànsit ha allargat el dispositiu fins dimarts. Aquest Onze de Setembre i diumenge, però, són els dies que es preveuen més complicats. Divendres, pels cotxes que han sortit de Barcelona i han anat cap a la costa, i diumenge, pels que en tornen.

1.500 mossos desplegats

Trànsit espera la màxima intensitat viària per l'operació tornada de diumenge, especialment entre les sis de la tarda i les deu de la nit.

El director de Trànsit, Josep Pérez Moya, explicava que mentre es mantingui el dispositiu hi haurà 1.500 agents dels Mossos d'Esquadra desplegats i que es faran 350 controls d'alcoholèmia i 250 controls de velocitat cada dia.

Pel que fa als accidents, el primer accident mortal va tenir lloc dijous a la tarda a Torroella de Montgrí, on un jove de 18 anys va morir quan el ciclomotor que conduïa va xocar amb un turisme. Més tard, divendres a la matinada, va morir un ciclista de 75 anys en xocar amb un turisme a la B-212 a l'altura de Sant Martí Sarroca, a l'Alt Penedès.

Tallen la C-51 per un petit incendi

a.p

Un petit incendi va provocar ahir el tall durant més de cinc hores de la carretera C-51, que uneix el Vendrell i Valls. Les restriccions es van produir entre els quilòmetres 12 i 15 de la via, entre els termes d'Albinyana i la Bisbal del Penedès, després que a dos quarts de tres de la tarda els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís d'un foc al voral de la carretera, a la Bisbal.

Malgrat que l'incendi tan sols va afectar set hectàrees i mitja de matolls i va poder ser controlat poc abans de les quatre de la tarda, la calçada va estar tallada en tots dos sentits durant tota la tarda, mentre els bombers treballaven a la zona. Mentrestant, els vehicles van ser desviats per les carreteres T-240 i TP-2402. En l'extinció de l'incendi hi van intervenir dotze dotacions terrestres i sis d'aèries dels Bombers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.