Successos

Els lladres de licors roben per tercer cop en una nau de Sant Joan de les Abadesses

Aquest cop van entrar a Begudes Murillo fent un forat a la paret a través de l'empresa del costat

En els tres saquejos han robat un botí d'uns 50.000 euros

Els lladres de licors han saquejat per tercer cop la nau de l'empresa Begudes Murillo del polígon la Coromina del Bac de Sant Joan de les Abadesses. El darrer robatori es va perpetrar el dilluns dia 22 a la nit i aquesta vegada els assaltants van fer un forat a la paret des de la nau del costat, que serveix per guardar-hi camions i maquinària. Amb aquesta tècnica, els lladres van aconseguir endur-se un botí en licors valorat entre 4.000 i 5.000 euros esquivant les mesures de seguretat que els amos de l'empresa havien posat després dels dos robatoris anteriors: reixes al voltant, alarmes i càmeres. Els assaltants van accedir al despatx i van inutilitzar les alarmes i després, tal com van enregistrar les càmeres, els tres homes vestits amb indumentària fosca que van entrar a la nau van anar carregant els licors en una furgoneta que duien i al cap d'uns 25 minuts de feina de traginar material van fugir. Se sospita, però, que els assaltants eren més de tres i que van necessitar almenys tres hores per fer el forat i ultimar el robatori. El botí que s'han endut en aquesta ocasió és inferior al que es van endur en els dos assalts anteriors. El 5 de novembre es van emportar un botí en begudes d'uns 10.000 euros i el primer cop, el 30 de setembre, el valor de les begudes robades era superior als 31.000 euros i aquell dia, a part, per traginar el botí els lladres es van endur una furgoneta de Begudes Murillo que fins ara no ha estat localitzada. La furgoneta robada és una Renault Masters, amb matrícula 3136DCY, amb la retolació M2 Grup URG, que no és la mateixa que duien els lladres en el darrer robatori, que també va poder ser enregistrada per les càmeres, tot i que no s'ha pogut veure la matrícula.

La sospita dels investigadors és que el darrer robatori és obra de la mateixa banda que va perpetrar els dos anteriors a Sant Joan de les Abadesses i que ja fa temps que es dediquen a saquejar magatzems de begudes i licors arreu de Catalunya. Els Mossos van a la saga d'una grup d'homes, la majoria romanesos però amb alguns socis espanyols, que tenen establerta la base a la conurbació de Barcelona, des d'on es desplacen als objectius: les naus que emmagatzemen licors per saquejar-les. Només a les comarques gironines han perpetrat més de deu assalts a empreses a Caldes de Malavella, Fornells de la Selva, Salt, Vidreres, Girona, Hostalric, Lloret de Mar, Riudellots de la Selva, Sant Joan les Fonts i Sant Joan de les Abadesses.

Les escopetes robades en un mas eren al Ter

La Policía Nacional ha fet públic ara el desmantellament d'una banda de lladres, que actuaven en diferents punts de l'Estat i que tenien vinculacions amb el sud de França, set dels quals van ser arrestats a Girona. Els arrestos els van practicar agents de la comissaria d'Alacant que van venir a la ciutat i que van resoldre el robatori en una masia de Sant Gregori, d'on els lladres s'havien endut dues escopetes de cacera que van poder ser recuperades, amb l'ajut dels bombers, dins del riu Ter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia