Successos

La ventada talla set hores la C-16 i fa un ferit greu a Berga

El vent va arrencar el recobriment d'un túnel

Una persona va resultar ferida en caure-li a sobre un mur

L'episodi de vent del cap de setmana va tenir ahir al matí els seus punts més complicats a Berga, en desprendre's bona part del recobriment del túnel de la C-16. Aquest fet va obligar a tallar aquesta carretera durant més de set hores, des de quarts de deu del matí fins a les cinc de la tarda. Al nucli urbà, una persona va resultar ferida greu en caure-li a sobre un mur de totxos.

El tall de trànsit va complicar l'operació tornada, tot i que menys del que amenaçava al matí, en tractar-se d'una de les vies que més cues genera durant l'hivern. Els vehicles es desviaven pel centre de Berga i aquest fet va provocar cues de cinc quilòmetres. L'avís de col·lapse a la C-16 va fer desviar trànsit procedent de la Cerdanya cap a la collada de Toses, i va provocar retencions a l'altura de Ribes de Freser.

Al centre de Berga, un ciutadà d'origen xinès va quedar ferit en caure-li a sobre un mur de totxos que ahir mateix havia començat a aixecar. La paret havia de substituir un panell de fusta que s'havia posat de forma provisional a l'aparador del basar, després que el vidre del comerç el va trencar també el vent. Va ser en la ventada del 9 de desembre.

El Pirineu i l'Alt Empordà es van endur la pitjor part en l'episodi de vent del cap de setmana, amb ratxes que van superar els 150 km/h. Força estacions d'esquí van haver d'aturar els remuntadors. A la Seu d'Urgell, el vent va arrencar la coberta del camp de futbol i d'altres instal·lacions del Parc del Segre, i va tirar a terra diversos arbres. La R3 de Renfe (línia de Puigcerdà) va quedar tallada quasi tot el dia a partir de Ripoll, per la caiguda d'arbres a la via a Ribes de Freser i a la Molina. Prop de 300 sortides van haver de fer els cossos d'emergència, entre dissabte i diumenge.

LA XIFRA

153
km/h ha estat la màxima velocitat del vent, registrada al Puig ses Olles i al llac Redon, a la Vall d'Aran.

Arrenca una coberta a Riudaura

Les comarques gironines van patir també la forta ventada. L'incident més destacable va ser l'arrencada de part de la coberta del centre cívic de Riudaura. Aquest polèmic edifici ja ha registrat diversos problemes des que es va inaugurar, el 1999. L'any 2010 es va afrontar una primera reforma, després d'haver hagut de tancar la planta que dóna a la plaça Major, per defectes estructurals. El 2013 va caure una placa de ferro a causa d'una pilotada d'uns nois que jugaven a futbol. L'Ajuntament fa anys que discuteix amb altres administracions pel manteniment del centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia