Successos

Un mort i quatre ferits en un xoc frontal a l'N-II, a Figueres

La víctima mortal, de nacionalitat francesa, conduïa un cotxe en què anaven dos homes més

L'altre vehicle implicat va ser una furgoneta, amb dos ocupants

El sinistre va passar al quilòmetre 755

La perillositat del cinturó de ronda de Figueres va tornar a evidenciar-se malauradament dimecres, quan s'hi va registrar un greu accident de trànsit. Un home de 34 anys i de nacionalitat francesa, Sofian Chenouf, va perdre la vida i quatre persones més van resultar ferides en una col·lisió frontal entre un cotxe i una furgoneta. El xoc es va produir quan faltaven pocs minuts per a les cinc de la matinada, a l'altura del punt quilomètric 755,2 de la carretera N-II. La víctima mortal conduïa un automòbil Renault Clio, en què anaven dos homes més, també francesos. L'altre vehicle implicat en la fatídica topada va ser una furgoneta Mercedes Benz amb plaques de matrícula espanyoles, i en la qual viatjaven dos homes de nacionalitat marroquina. Arran del succés, fins a la zona s'hi van dirigir set patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels Bombers i quatre ambulàncies del SEM. La víctima, que era veí del municipi occità de Valença, va ser traslladat en estat crític a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va morir dimecres a la tarda. Pel que fa als ferits, dos també van ser evacuats al Trueta, mentre que els altres dos van ser portats a l'hospital de Figueres.

Els operaris de Grues Padrosa es van encarregar d'enretirar de la calçada els vehicles accidentats. Mentre van durar les tasques de gestió del sinistre, els agents de trànsit dels Mossos van tallar el carril en direcció a l'Estat francès, i no s'hi va poder circular durant gairebé 2 hores.

En els últims anys, el malestar per l'alta accidentalitat al cinturó de ronda de Figueres i les reclamacions perquè es dugui a terme el desdoblament de la via es van intensificar sobretot el 2012. Tant és així, que l'aleshores alcalde de la capital de l'Alt Empordà i actual conseller de Territori, Santi Vila, va batejar aquest tram de l'N-II com “el corredor de la mort”. El 19 de febrer d'aquell any, es va desencadenar un aparatós sinistre, que va deixar un balanç de cinc morts i quatre ferits. Totes les víctimes mortals viatjaven en una furgoneta amb matrícula romanesa, ocupada per 8 persones. El xòfer va fer diversos avançaments de camions com si es tractés d'una autovia, quan la carretera consta de dos sentits. Al quilòmetre 754, que és a l'altura del camp de futbol de Vilatenim, la furgoneta va xocar de cara contra un camió i va anar a parar a sota del vehicle de gran tonatge.

Tan sols quatre mesos després, hi va haver un altre accident mortal exactament al mateix quilòmetre 754, considerat un punt negre. El conductor d'un tot terreny BMW, de 53 anys, hi va perdre la vida i dos nens que anaven al vehicle van resultar ferits. El xòfer del tot terreny va incorporar-se a l'N-II, procedent de la C-260, a l'alçada de Vilatenim. El tot terreny, que circulava en sentit sud, no hauria fet bé la incorporació al punt on hi ha un cediu el pas i un camió de gran tonatge, que també anava en direcció Girona, el va encalçar per darrere. La trompada va originar que el tot terreny fes una giravolta, envaís el carril contrari i quedés entravessat a la calçada. Un altre tràiler que circulava en sentit nord no va tenir temps de frenar i va envestir el cotxe frontalment.

LES XIFRES

4
víctimes mortals
hi ha hagut aquest any en carreteres de les comarques gironines: a Pals, Garrigàs, Olot i Figueres.
34
anys
tenia el conductor que va perdre la vida en el sinistre d'abans-d'ahir. Vivia al municipi occità de Valença.

LA DATA

04.02.15
Poc abans de les cinc de la matinada es va desencadenar la fatal col·lisió al cinturó de ronda de Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia