Successos

Localitzen mig miler de plantes de marihuana en un hotel en desús de Darnius

Va ser detingut el vigilant del cultiu, que va ingressar provisionalment a la presó

També va ser desmantellada una plantació en una nau industrial de Vilarnadal

Dues actuacions dels Mossos d'Esquadra es van saldar, el 3 de març, amb el comís de 1.675 plantes de marihuana a l'Alt Empordà. Un dels cultius estava ocult en un hotel en desús de Darnius. Va ser descobert per agents de la comissaria de Figueres durant una ronda de vigilància preventiva. Mentre circulaven amb un cotxe patrulla, van observar que a l'edifici hi havia finestres de la part del darrere sense vidre i una porta oberta. Dins van trobar prop de 500 plantes de marihuana distribuïdes en dues plantes i 16 quilos de cabdells. Els efectius van intervenir, a més, nombrosos estris per al seu cultiu, com ara balances, una màquina d'envasar, bidons, testos, llums, transformadors elèctrics i tancaments de bosses. Per aquest motiu, van detenir el vigilant de la plantació per un delicte contra la salut pública. L'arrestat té 41 anys i és de nacionalitat holandesa. Va passar l'endemà a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres, que va ordenar-ne l'ingrés provisional a la presó.

L'altra investigació es va iniciar per les queixes d'uns veïns, que van alertar els Mossos de l'existència d'una plantació en una nau industrial de Vilarnadal. A la instal·lació, que és de dos pisos, es van requisar 1.175 plantes. Hi havia dues habitacions habilitades per al cultiu de la droga i que funcionaven a ple rendiment. Els seus responsables, a més, disposaven d'una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica. Van ser detinguts el llogater de la nau i un home que l'arrendatari tenia contractat per vigilar la plantació, a qui s'acusa d'un delicte contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric. El llogater és un veí de Masarac, de 46 anys i de nacionalitat espanyola. L'home, que presentava antecedents, va ser empresonat el 5 de març per ordre judicial, mentre que el vigilant –un jove d'Olot, de 31 anys i d'origen gambià– va quedar en llibertat amb càrrecs.

D'altra banda, els Mossos van denunciar penalment un veí de Sant Martí de Llémena, de 31 anys i de nacionalitat espanyola, que tenia una plantació en un pis de Llorà. Els policies van trobar en una habitació del domicili 23 làmpades, 550 plantes tallades i en procés d'assecatge i 10 quilos de cabdells per al seu consum imminent.

Dos arrestats en un club de cànnabis

La presidenta i un soci d'un club social de cànnabis de Blanes van ser arrestats, dijous, per presumpte tràfic de drogues i associació il·lícita. La investigació va començar a finals del 2014 per la sospita que, aprofitant l'associació de fumadors, venien marihuana. Mossos de l'ARRO van escorcollar el local, al carrer de la Fe. A part de practicar les detencions, se'n van endur dos ordinadors, caixes amb droga, balances i documentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia