Successos

Denuncia que va ser violada a fora d'una discoteca de Sils

Es va donar l'avís des d'un hostal, on havia acudit amb els pantalons al revés, les mans brutes i descalça

La noia va dir que havia sigut agredida al pàrquing de Millennium

Els Mossos van detenir un sospitós

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació l'1 de març per un presumpte cas d'agressió sexual denunciat per una noia que va manifestar que un home l'havia forçat a l'aparcament de la discoteca Millennium, a Sils. A les cinc de la matinada, la jove va acudir a l'hostal del Rolls, situat al peu de l'N-II. Duia els pantalons del revés, tenia les mans brutes i anava descalça. A fora de la pensió, es va trobar un client habitual que entrava al bar. Li va explicar el que li havia passat i el va acompanyar a dins, on un cambrer va donar ràpidament l'alerta als Mossos un cop es va haver assabentat també de la situació. Una de les múltiples gestions que van fer els policies va ser la inspecció ocular al pàrquing de la discoteca, d'on van recuperar les sabates de la jove. Per la seva banda, ella va ser atesa a l'hospital Santa Caterina de Salt i, tal com marca el protocol, va ser examinada per una metge forense per determinar l'abast de les lesions i comprovar si eren compatibles amb l'episodi denunciat.

Segons la versió de la noia, l'agressor va fugir en un vehicle amb plaques de matrícula franceses. Uns testimonis van poder facilitar als Mossos el número de la matrícula del sospitós. Els agents van adonar-se que, abans que se'ls comuniqués el succés, havien aturat precisament aquell automòbil en un control d'alcoholèmia, on li havien fet la prova i l'havien deixat marxar, si bé una vegada van tenir coneixement dels fets van difondre la informació entre el cos policial per interceptar-lo. Les tasques van donar resultat el mateix diumenge dia 1 al matí, quan uns mossos van aturar el turisme a l'altura del quilòmetre 42 de la carretera N-260, a Avinyonet de Puigventós. Al cotxe hi anava el sospitós de l'agressió, que va ser detingut. I, junt amb ell, al vehicle hi viatjaven un germà de l'arrestat i un amic.

La investigació es porta des del jutjat d'instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners. El detingut, en seu judicial, va declarar que no havia estat a Millennium. Va marxar d'Algèria dijous amb la intenció d'anar a l'Estat francès per un problema de ronyó i, durant el trajecte, va dir que tan sols va fer una parada d'una nit a Girona. Va especificar que va viatjar en avió d'Algèria a Lisboa i es va desplaçar en tren de Lisboa a Madrid, de Madrid a Barcelona i de Barcelona a Girona. Un cop a l'estació de la capital gironina, un veí de Banyoles que és el cunyat d'un amic del germà de l'acusat el va passar a buscar i el va portar a l'hotel Ibis de la ciutat, on es va allotjar. Hi va afegir que va entrar a l'hotel a dos quarts de vuit del vespre de dissabte i que pràcticament no en va sortir fins l'endemà a quarts de set del matí, quan el seu germà i un amic van arribar des de l'Estat francès per recollir-lo i tornar cap allà. Va indicar que només va estar una estona als baixos de l'hotel per parlar per Skype i que va anar a prendre una copa per la rodalia. Ja diumenge, tots tres van parar en una gasolinera i a esmorzar. Després, ja van emprendre el trajecte en direcció a l'Estat francès i, pel camí, és quan van ser interceptats pels Mossos.

En la roda de reconeixement, la denunciant va identificar el noi, si bé fonts pròximes al cas van matisar que no n'estava completament convençuda. Un altre testimoni que era al pàrquing de Millennium també va situar el sospitós allà i va comentar que va veure'l sortint tranquil·lament d'un cotxe i que va demanar tabac. Amb tot, per comprovar la versió de l'home, el jutge va ordenar que es prorrogués la detenció per visionar les càmeres de l'hotel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia