Successos

Un policia tiroteja un cotxe i fereix un noi, a la Jonquera

L'agent diu que els ocupants del cotxe, magribins que havia vist rondant de forma sospitosa davant la comissaria, el van intentar atropellar

Un helicòpter va dur el ferit a l'hospital de Perpinyà

Un sotsinspector de la Policía Nacional de la Jonquera va disparar quatre trets divendres passat a la nit contra un cotxe ocupat per tres sospitosos que prèviament l'havien intentat atropellar i havien esgrimit una arma. Un dels ocupants del cotxe va rebre dos trets a la cuixa i va haver de ser traslladat en helicòpter a l'hospital de Perpinyà. El temor per potencials atacs gihadistes plana sobre aquest episodi fronterer, ja que els ocupants del vehicle sospitós, magribins d'aspecte i origen tot i que francesos de nacionalitat, havien estat vistos rondant pels volts de la comissaria.

Els fets van començar divendres al vespre, poc abans de les 10, quan un sotsinpector anava cap a la comissaria per incorporar-se al torn de nit. A pocs metres de la comissaria va veure un Renault Mégane de matrícula francesa, ocupat per tres homes d'aspecte magribí, que va arrencar a tota velocitat quan van advertir que el policia es fixava en ells. Passades les deu de la nit, quan el sotsinspector ja patrullava, de paisà, amb un company, va tornar a veure el mateix cotxe i els tres homes que eren al carrer Jesús Mercader, paral·lel a l'N-II. Segons l'atestat policial, els agents es van identificar com a policies per demanar als ocupants del Mégane que s'identifiquessin. El conductor va intentar atropellar-los, el sotsinspector va rebre una trompada, va caure a terra i des d'aquesta posició va poder veure que un dels ocupants del cotxe treia una arma de foc per la finestra i l'apuntava. El policia va treure la seva arma i va disparar quatre trets. Almenys dos van impactar contra la carrosseria del vehicle i com a mínim un dels trets va tocar un dels ocupants del vehicle, que va sortir a tota velocitat en direcció cap a la frontera. La Policía Nacional va donar avís al centre de coordinació policial perquè intentessin interceptar el vehicle.

Una estona més tard van rebre una trucada de la gendarmeria que els informava que havien requerit els serveis mèdics per a un home ferit de bala, que va ser traslladat en helicòpter a l'hospital de Perpinyà i que havien comissat el vehicle, que presentava diversos impactes de bala, com a prova de convicció. No consta que trobessin cap arma de foc.

L'home ferit, que està fora de perill, segons els informes mèdics, és nascut a França i té antecedents per robatori amb arma de foc, tinença il·lícita d'armes, robatori amb força i tràfic de drogues a França. Un altre dels ocupants té antecedents per violència, amenaces i tràfic de drogues i el tercer no tenia màcula policial.

La versió que els ocupants del cotxe tirotejat van donar al diari L'Indépendant i presumiblement als gendarmes és força diferent de la de l'atestat de la Policía Nacional. Un dels homes, resident a Perpinyà, assegura que els tres amics van decidir anar a la Jonquera a comprar tabac. Un cop feta la compra van anar a prendre una cervesa i, abans de tornar cap al seu país, van decidir fer parada en un altre bar per prendre una cervesa més. Diu que van entrar al bar i que van notar que els miraven malament, que algú els va dir alguna cosa que no van entendre i van decidir sortir i marxar. Quan havien pujat al cotxe, diuen, un home se'ls va tirar damunt del capó i van veure que tenia una arma a la mà i es van espantar. El conductor va arrencar i diuen que l'individu va disparar dos trets a través de la porta que van impactar a la cuixa d'un d'ells. Afirmen que ells van mirar de buscar algun policia dels tants que sempre hi sol haver al poble i aquell dia no en van veure cap. Van circular fins a la frontera i allà van anar a explicar la seva peripècia als gendarmes i els van demanar auxili per al company ferit. Afirmen que l'endemà es van assabentar que qui els havia disparat era un policia espanyol. Els responsables del bar Nora, al costat d'on es va produir el tiroteig, afirmen que “afortunadament” ells ja havien tancat quan va passar l'incident i que no van sentir ni veure res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia