Successos

El fiscal manté la màxima pena per als assaltadors

Sosté que van cometre dos robatoris violents, a Calonge i Vallirana

El fiscal sosté que els integrants del presumpte grup criminal que s'ha assegut tres dies al banc dels acusats de l'Audiència de Girona van cometre dos assalts violents, un a Calonge i l'altre a Vallirana, i van entrar a robar en una tercera casa la tardor del 2011. Per això, el fiscal va mantenir ahir per al presumpte líder de la banda, Radig Balansayan, d'origen armeni, la petició de 30 anys de presó. Els altres quatre lladres s'enfronten a 26 anys de presó. L'acusació pública considera que tots cinc es van posar d'acord per cometre els assalts violents de Calonge i Vallirana, i per entrar en un tercera casa, també de Vallirana. Segons el fiscal, la banda escollia a consciència les víctimes –persones d'edat avançada– i s'assegurava que, a l'interior dels habitatges, hi guardaven nombroses joies, peces d'art i objectes de valor.

El fiscal recorda que les antenes de telefonia mòbil, les intervencions telefòniques i imatges de videovigilància situen la banda prop de les cases assaltades i que al judici cap d'ells ha justificat amb coherència per què hi eren. A més, exposa que quan els van detenir a Vallirana, duien a sobre objectes robats durant els assalts.

Les defenses, en canvi, sostenen que no hi ha proves sòlides contra els processats i creuen que no es pot condemnar algú per dos assalts violents i un robatori amb força basant-se en indicis o casualitats com que fossin a la població on es van cometre els dies i hores dels fets. Per això, tots demanen al tribunal de la secció quarta de l'Audiència de Girona que els absolguin. Els lletrats de Radig Balansayan i de David Cuenca han introduït com a alternativa que els condemnin a 6 anys de presó per possessió d'objectes robats aplicant un atenuant de dilacions indegudes.

L'acusació particular també manté la petició però creu ara que un dels processats, Manuel Cuenca, només va participar en el robatori amb força i no en els assalts.

LA XIFRA

30
anys
de presó demana el fiscal per a Radig Balansayan i 26 per a Robert Grigoryan, David Cuenca, Manuel Cuenca i Francisco José Hernández


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia