Successos

El Constitucional rebutja el recurs d'empara del pretès fill de Joan Carles I

Albert Solà no es rendeix i anuncia que el seu advocat, Francesc Bueno, ja prepara el recurs per anar al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg

El Tribunal Constitucional, a través d'una resolució de la secció tercera de la seva sala segona, no ha admès a tràmit el recurs d'empara que va presentar el veí de la Bisbal Albert Solà Jiménez, després que el Tribunal Suprem desestimés la seva demanda de reclamació de la paternitat del rei emèrit Joan Carles I. En la seva resolució, el Tribunal Constitucional indica que han estudiat el recurs, a través del qual Albert Solà reclamava els drets que la Constitució reconeix als ciutadans de poder conèixer els seus orígens, i que no l'admeten perquè el recurrent no va esgotar tots els mitjans d'impugnació dins de la via judicial, perquè no va interposar un incident de nul·litat d'actuacions que preveu l'article 241.1 de la llei orgànica del poder judicial (LOPJ). Aquest article 241.1 preveu, per a casos excepcionals, que les persones personades legítimament en un procés judicial que vegin que se'ls vulnera un dret constitucional poden demanar la nul·litat de les actuacions abans que es tanqui aquest procés. Una petició que Solà no va fer mentre el Tribunal Suprem va estudiar la seva demanda de paternitat contra Joan Carles I.

Tot i aquest nou revés judicial, Albert Solà no es rendeix en la seva gesta judicial per aconseguir que se'l reconegui com a fill de l'anterior monarca i ja ha anunciat que el seu lletrat, Francesc Bueno, està preparant la documentació per fer un recurs i presentar-lo davant del Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg. Francesc Bueno és el mateix lletrat que darrerament ha aconseguit que un jutjat de Madrid li admeti a tràmit la demanda d'una dona de Girona, la pitonissa Pilar Abel, que reclama que se li reconegui que era filla de Salvador Dalí.

Albert Solà va començar la seva batalla judicial per ser reconegut com a fill de Joan Carles I juntament amb la ciutadana belga Ingrid Sartiau, però posteriorment cadascú va presentar la demanda pel seu comtpe. Inicialment el Suprem va no admetre la demanda de Solà però va admetre la de Sartiau. Posteriorment, a l'hora d'estudiar el recurs presentat per Joan Carles I, va fer marxa enrere i també va optar per no admetre la demanda d'Ingrid Sartiau. Ara, el seu advocat, el lletrat de Banyoles Jaume Pararols, té pendent fer un nou recurs contra aquesta resolució.

LA DATA

05.05.15
El Tribunal Constitucional
va signar la resolució que no admet el recurs d'empara presentat per Albert Solà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia