L'assassí de la dona trobada en una maleta va abandonar el cadàver perquè estava cansat

El jutge empresona l'home, delatat per càmeres de seguretat

«Sólo Dios sabe lo que ha pasado. Adiós. Q.E.P.D. Qué viva México.» Aquesta és la nota que Lorenzo Catari va deixar a la maleta on va introduir el cadàver de la seva companya sentimental, Hilda Cayasire, a la qual suposadament va ofegar amb les seves mans dilluns de la setmana passada, al domicili que compartien a Sant Pere de Ribes (Garraf). Aquell dia, però, no era el primer que Catari agredia la víctima, ja que Nilda –com la coneixien els seus amics– l'havia denunciat anteriorment per maltractaments. De fet, un jutjat va arribar a dictar una ordre d'allunyament contra el suposat homicida, però la mesura es va deixar sense efecte a instàncies de la víctima l'octubre del 2007 i la parella va reprendre de nou la convivència. Catari i Nilda són pares d'una nena de vuit anys que viu a Bolívia, d'on són originaris.

El suposat homicida, que va ser detingut dissabte passat, va declarar ahir davant el jutge d'instrucció número 27 de Barcelona i va explicar que el dia del crim va beure més d'una cervesa i va discutir amb la víctima, amb qui va arribar a les mans. Segons la seva versió, Nilda el va tirar a terra i ell li va estrènyer el coll amb les seves mans i la va empènyer fins a fer-la caure damunt del llit. Catari va explicar que tots dos es van adormir i que, quan ell es va despertar unes hores després, va tocar la seva companya i va veure que el seu cos estava fred. Llavors es va espantar, va lligar els peus de la víctima i li va posar al cap una bossa del supermercat Can Torreta –una cadena d'establiments del Penedès–, pista que va conduir els Mossos fins a l'entorn de la víctima i fins al suposat homicida. Després, l'home va introduir el cos de la seva parella en una maleta i la va traslladar en un autobús de línia fins a Barcelona, on la va deixar abandonada davant del número 186 de la Gran Via perquè, segons va dir, el trasllat començava a causar-li dificultats, ja que la maleta pesava molt i estava cansat. L'escena va ser gravada per les càmeres de seguretat de diversos edificis públics de la zona, la qual cosa va facilitar als investigadors la identificació del suposat homicida. Poc després, un veí va trobar la maleta i va alertar els Mossos. La setmana passada, amics i veïns de Nilda van deixar flors i espelmes davant l'edifici on vivia la parella en senyal de condol. El jutjat de violència sobre la dona de Vilanova i la Geltrú s'encarregarà ara de la investigació del cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.