Successos

L'autor del crim a Vila-sacra, culpable d'assassinat

El jurat popular conclou que “va ser un crim preparat i premeditat” i que va “rematar” la víctima quan ja era a terra malferida

Francisco Javier Molina podria ser condemnat a 20 anys de presó

El jurat popular va declarar ahir culpable d'assassinat Francisco Javier Molina, l'acusat d'haver matat a trets Youssef Telemsani Chentouf a Vila-sacra. En l'escrit del veredicte, els nou membres del tribunal sostenen que no creuen “coherent” la versió que va donar l'acusat sobre com van ocórrer els fets. “La víctima no va tenir temps de reaccionar perquè l'acusat ja duia l'arma a la mà i estava en un lloc visible”, sosté. Així, doncs, el jurat popular, el sospitós va actuar amb tota intencionalitat: “Va ser un homicidi preparat i premeditat.” Una de les proves per refermar aquesta tesi és el testimoni d'un veí del municipi, que durant el judici va explicar que abans del crim, Molina li va confessar que si “enxampava” algú robant la seva marihuana, “li fotria una rajada de trets”. D'altra banda, durant la lectura del veredicte, el tribunal popular va defensar com el sospitós del crim va “rematar” la víctima quan ja era a terra malferit disparant els dos últims trets. “L'acusat diu que va disparar mentre queia a terra, però no pot ser possible si tenim en compte la trajectòria dels trets”, sostenen els nou membres del jurat en el seu escrit. “A més, la víctima no va poder fugir després del primer tret, segons diu l'acusat, perquè no podia caminar ja que la bala li va trencar el fèmur.” Tampoc es creuen que l'acusat va disparar per un arravatament. És a dir, Francisco Javier Molina defensa que va disparar tres cops, per un impuls impossible de frenar, enrabiat després que la víctima, Youssef Telemsani Chentouf, va intentar robar-li marihuana que tenia al seu hort armat amb un ganivet. Però el jurat popular diu que ni tan sols s'ha demostrat que la víctima dugués un ganivet. Segons el veredicte, ho va fer també aprofitant que el lloc on van tenir lloc els fets era una zona aïllada, boscosa i lluny d'on la víctima pogués demanar auxili. També es va aprofitar de la impunitat que li donava disparar en una zona de caça –on els trets passaven desapercebuts– i que el camp era poc transitat. “Va poder embolicar la víctima amb plàstics i cordes i carregar-lo al cotxe sense ser vist”, conclouen.

Per últim, en un escrit de culpabilitat molt motivat, el jurat desmunta la teoria de Molina que va demanar una rebaixa de la seva pena perquè va col·laborar amb la policia per aclarir els fets. “No va acudir voluntàriament, sinó que els Mossos el van anar a buscar, i no va confessar fins que no li van trobar l'arma i roba tacada de sang de la víctima”, diu l'escrit del veredicte dels membres del jurat.

Pugen les penes

Arran d'aquesta decisió, el fiscal Enrique Barata no va modificar la petició de pena, i manté que Molina hauria de ser castigat amb 19 anys de presó per un delicte d'assassinat. De la seva banda, l'acusació particular, exercida pel lletrat Joan Ramon Puig, demana 20 anys i que es dicti una ordre d'allunyament a la família de la víctima. La defensa, encapçalada per Carles Monguilod, que en un principi sol·licitava quatre anys, ara en demana quinze.

LA DATA

02.10.13
és el dia
que van tenir lloc els fets en un terreny que l'acusat té amb una plantació de marihuana


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia