Successos

Un camioner begut s'encalla al carrer que travessa la Vajol

El xòfer del tràiler va septuplicar la taxa màxima d'alcohol permesa

El transportista, de 53 anys i de nacionalitat búlgara, va ser detingut

Va provocar desperfectes en un fanal i en un indicador

Els Mossos d'Esquadra van detenir en menys de 24 hores dos camioners que circulaven sota els efectes de l'alcohol per la xarxa viària gironina. El primer cas va tenir lloc el 20 de juny, a la població de la Vajol. L'incident va ser protagonitzat per un home de 53 anys, de nacionalitat búlgara i sense domicili conegut. A un quart de vuit del vespre, una patrulla de trànsit de Figueres va ser alertada d'un accident, amb un tràiler implicat. Quan els agents van arribar, van localitzar un camió que havia quedat encallat al carrer de les Mines, que és el que travessa la Vajol. El transportista no va respectar la senyalització que prohibeix l'entrada de vehicles de gran tonatge al nucli urbà, on el camió va quedar completament travat. Va quedar encastat al final del carrer de les Mines: es tracta d'un tram estret, amb pendent i que fa un revolt molt tancat, on en els últims tres anys aproximadament ja és el tercer tràiler que queda encallat. Part del camió va quedar al damunt de la vorera, el dipòsit del gasoil va quedar tocant al terra, les rodes del vehicle patinaven i el xòfer no tenia la possibilitat de moure el tràiler ni endavant ni endarrere. Va ocasionar, a més, danys en un fanal de l'enllumenat públic, així com en un cartell que indicava el nom del carrer.

Els efectius van identificar-lo i van observar que presentava símptomes evidents d'anar begut. Li van efectuar la prova d'alcoholèmia i va donar un resultat positiu. Va marcar 1,07 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat: una taxa que està més de set vegades per sobre del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0,15 mg/l. Els Mossos el van arrestar per un delicte contra la seguretat viària. El camió va ser retirat i va quedar immobilitzat a la Jonquera. El xòfer, de qui no constaven antecedents, va passar l'endemà a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres, on es va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

Fent ziga-zagues a l'AP-7

El 21 de juny, els Mossos van detenir un altre camioner pel mateix delicte que en l'episodi anterior. A la una de la matinada van rebre l'avís que un xòfer que circulava en sentit sud per l'AP-7 podria anar sota la influència de l'alcohol. Després d'una recerca per la via, el van interceptar a l'altura de Medinyà. Els investigadors van presenciar com envaïa repetidament el carril esquerre i el voral. La patrulla va escortar el tràiler per evitar que causés cap accident i el van aturar a la sortida de Girona oest. El van fer bufar i va donar 0,91 mg/l (un índex més de sis vegades superior al límit permès). A les dues de la matinada van procedir a la detenció de l'home, de 57 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la Pobla de Farnals (Horta del Nord). Li van immobilitzar el vehicle i van inspeccionar el tacògraf. En l'aparell s'hi evidenciava que el conductor no duia a terme els descansos diaris reglamentaris, fet pel qual també va ser denunciat. L'arrestat, que no tenia antecedents, va declarar el mateix dia al jutjat de guàrdia de Girona, on es va dictar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

LA XIFRA

1,07
mil·ligrams d'alcohol
per litre d'aire expirat va marcar el transportista arrestat dissabte passat a l'Alt Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia