Successos

Una nena mor per l'impacte d'un llamp a Campelles

La menor, de 12 anys, estava de colònies al Ripollès

Els fets van passar durant la intensa tempesta que va caure ahir a la tarda a la vall de Ribes

Un fatídic succés va tenir lloc ahir a Campelles, a la comarca del Ripollès, on una nena de 12 anys va morir en rebre l'impacte d'un llamp. Els fets es van originar poc després de les set de la tarda, coincidint amb la intensa tempesta que estava caient a la vall de Ribes. En el moment en què es va registrar l'accident, la menor no es trobava a l'interior de cap casa o habitacle, sinó a l'aire lliure. Segons va informar Protecció Civil, la víctima formava part d'un grup que estava de colònies i que havia sortit a fer una passejada per la zona. Fins al lloc on eren hi van acudir immediatament tres patrulles dels Mossos d'Esquadra i tres ambulàncies del SEM. Els sanitaris, però, no van poder fer res per intentar reanimar la menor perquè, quan van arribar, ja estava sense vida. Com a conseqüència, el SEM també va activar un equip de psicòlegs per atendre els companys i els tutors de la víctima.

Avís per una descàrrega

En declaracions al Ripollès.info, l'alcalde de Campelles, Joan Dordas, va explicar que el tràgic accident va passar a tocar del nucli urbà. La nena i els seus companys, junt amb diversos monitors, feien una excursió per la vall. Una de les hipòtesis és que la menor s'hagués acostat a una creu de ferro que hi ha a prop i que aquesta hagués atret el llamp. A banda, tot i que els bombers no van ser requerits en aquest cas, es va donar la circumstància que a les set de la tarda un testimoni els va alertar que havia caigut un fort llamp a Campelles. Els efectius van sobrevolar el terme en helicòpter per descartar que la descàrrega elèctrica hagués pogut ocasionar un incendi, tal com va ocórrer ahir a Bellver de Cerdanya. Aquí, tot indica que l'origen d'un foc que va cremar una zona escarpada i de difícil accés va ser un llamp. Les flames es van desencadenar al costat de la pista que uneix Bellver i Meranges. Vint-i-sis dotacions terrestres dels bombers i nou mitjans aeris van treballar en l'extinció de l'incendi, que va cremar set hectàrees.

Les tempestes es van estendre al Ripollès procedents de la Cerdanya, on en diversos punts es van superar els 20 litres per metre quadrat en menys de mitja hora. El Servei Meteorològic de Catalunya va especificar que ahir, fins a les vuit del vespre, van arribar al terra 148 llamps a Catalunya. El Ripollès, amb 73, i la Cerdanya, amb 21, van ser les comarques més afectades. Les pluges, que van provocar una esllavissada a la carretera de Queralbs, també van sorprendre tres grups que estaven d'acampada al municipi. Concretament, 102 nens i monitors van haver de ser traslladats i resguardats en un local de l'Ajuntament, on estava previst que passessin la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia