Successos

Troben mort un treballador en una bassa d'una empresa de Vallfogona

L'home, que no sabia nedar, es va ofegar mentre s'hi banyava

Va ser localitzat pels companys de feina

La bassa on va passar l'accident fa 4 metres de fondària

Un treballador de l'empresa Formigons La Vall d'en Bas, situada al terme municipal de Vallfogona del Ripollès, va aparèixer ahir sense vida en una bassa que hi ha a les instal·lacions de la planta. La víctima tenia 32 anys i era de nacionalitat senegalesa. A primera hora, els seus companys de feina el van localitzar mort. Van trucar immediatament al telèfon 112 per donar l'avís d'alarma i entre diversos empleats van aconseguir treure el cos de l'home de dins de la bassa, la qual té uns quatre metres de fondària. Els serveis d'emergències van rebre l'alerta del fatídic succés quan passaven pocs minuts de les vuit del matí. Fins a la fàbrica, s'hi van dirigir una dotació dels Bombers de la Generalitat i tres patrulles dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Ripoll –dos dels vehicles policials eren de l'àrea de seguretat ciutadana i, en el tercer, hi anaven efectius de la unitat d'investigació–.

Un fet accidental

Els agents van descartar que es tractés d'un accident laboral. La víctima residia en una caravana que estava ubicada a l'interior del recinte de la planta de formigons, que es troba a l'altura del punt quilomètric 109 de la carretera N-260, als afores de Vallfogona del Ripollès. Segons van informar fonts pròximes al cas, quan acabava la seva jornada laboral, l'empleat tenia el costum de banyar-se en ocasions a la bassa. La víctima, però, no sabia nedar i tot indica que va tenir complicacions per sortir de l'aigua, on va morir ofegat. A l'empresa, també hi van acudir després els membres de la comitiva judicial, que van ordenar l'aixecament del cadàver pels volts de dos quarts d'onze del matí.

Malgrat que els efectius dels bombers van ser requerits en aquest servei a través del 112, al final no van haver d'actuar en les tasques de gestió del sinistre. Van ser activats inicialment perquè recuperessin el cos de la víctima de l'aigua, si bé quan hi van arribar ja l'havien tret altres operaris de la indústria, que no van poder fer res per salvar-li la vida. El cadàver de l'home va ser traslladat posteriorment a les dependències de l'Institut de Medicina Legal de Girona, on està previst que li practiquin l'autòpsia.

LA XIFRA

32
anys
tenia la víctima, de nacionalitat senegalesa. Residia en una caravana, emplaçada dins del recinte de la fàbrica.

LA DATA

24.07.15
A les vuit del matí, els serveis d'emergències van rebre l'avís. El succés va tenir lloc en una planta de formigons.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia