Successos

Assalten un xalet a Calonge i s'emporten la caixa forta

Un dels sospitosos, que ahir va aconseguir escapar dels Mossos envestint-los amb un cotxe, és un dels assaltants a la casa dels Tous

Es van endur uns 30.000 euros en metàl·lic i moltes joies

Una banda especialitzada en robatoris a xalets, en la qual hi treballa almenys un dels assaltants a la casa dels Tous, Arsim Blaku, va assaltar dimarts a la nit el xalet d'una família russa a Sant Antoni de Calonge. Els assaltants es van endur la caixa forta del xalet, que contenia uns 30.000 euros, i una gran quantitat de joies. L'objectiu que s'havia fixat la banda dimarts era el xalet d'una família russa situat al número 11 del carrer Rafel de Casanova de Sant Antoni de Calonge. La família fa anys que està establerta a la Costa Brava, on van decidir disfrutar de la seva jubilació.

Els assaltants van entrar a l'habitatge pels volts de les deu de la nit, en un moment que la família era fora de casa perquè havia anat a visitar una parenta que està embarassada, i que havia hagut d'anar al metge. Els delinqüents van forçar la finestra de la cuina, que és per on van entrar. Segons van relatar les víctimes del robatori, els fets s'haurien produït en tan sols quatre o cinc minuts. Tan bon punt els lladres van accedir a l'immoble, va sonar l'alarma que va posar en alerta la policia. Així que els individus van actuar contra rellotge. Van pujar fins a una de les habitacions i, armats amb un martell, van escapçar la caixa forta per endur-se-la. Es tracta d'una caixa petita, que no pesa gaire, normalment utilitzada per guardar-hi papers o material important però de poc volum. En aquest cas, a dins hi havia uns 30.000 euros. Mentre uns estaven ocupats amb la caixa forta, els altres regiraven la casa per buscar altres objectes de valor. Es van endur també joies, però van deixar aquell material electrònic susceptible de robar. No van fer malbé res més. Un cop van aconseguir el botí, van fugir amb dos vehicles, segons van relatar els veïns que sobre aquella hora van veure que hi havia dos cotxes sospitosos aparcats just davant de la casa assaltada. Els va anar just, ja que la família assaltada ja estava de camí cap al domicili, tant sols els faltava uns quinze minuts per arribar-hi. Tot apunta que els lladres ho tenien tot molt estudiat, i sabien on anaven i a què anaven, i sobretot tenien controlats els moviments de les seves víctimes. Pel que fa al sistema de seguretat, la casa disposa de dues càmeres de videovigilància, però cap va captar les imatges dels assaltants.

Recerca dels delinqüents

Després de l'assalt, els Mossos de la unitat d'investigació, que ja tenien detectada la banda, van intentar interceptar un dels cotxes dels fugitius, un Audi, en un control que van muntar a Celrà. El conductor de l'Audi va envestir un cotxe no retolat dels Mossos, va girar i va tornar a fugir en direcció a Flaçà i la Pera, on els Mossos els van acabar perdent la pista. A quarts d'una de la matinada, els Mossos van trobar l'Audi A-4 que se'ls havia escapat abandonat a la zona de Púbol. Però no van trobar cap rastre dels lladres. Els Mossos van comissar el vehicle i la policia científica el va inspeccionar per intentar trobar evidències que serveixin per identificar i incriminar els sospitosos.

LES FRASES

El robatori es va produir en tan sols 4 o 5 minuts, perquè l'alarma es va activar automàticament i va posar en alerta la policia
Ens tenien vigilats, perquè sabien que en aquell moment érem fora de casa, visitant una cosina que està embarassada
Víctima de l'assalt

Els assaltants dels Tous que no van fugir ronden per la Costa Brava

Els Mossos, però, ja tenen identificat com a mínim un dels assaltants i han emès una ordre de recerca contra ell. Es tracta d'Arsim Blaku, nascut a Kosova, de 47 anys, un dels lladres que van participar en el fatídic assalt al xalet dels joiers Tous, a Sant Fruitós de Bages, el 9 de desembre del 2006, dia que la banda va perdre un dels seus integrants, Sinani Gazmend, que va ser abatut a trets pel llavors gendre dels Tous, Xavier Corominas, que assumia la seguretat de la finca. Tot i que la investigació va concloure que la banda la formaven 14 membres, molts es van escapar i van fugir del país, i el fiscal només va dirigir l'acusació contra dos dels sospitós. Un d'ells, l'home que dimarts va tornar a actuar a Calonge i que va fugir dels Mossos. El fiscal va demanar una pena de 7 anys i 11 mesos de presó per a Arsim Blaku, per un delicte continuat de robatori amb força en casa habitada i un altre de pertinença a grup criminal. Per a l'altre home acusat pel fiscal, Nikoi Popin, el ministeri públic demana només 4 anys de presó per associació il·lícita perquè considera que no va ser present al xalet dels Tous el dia de l'assalt, com sí que hi era Arsim Blaku. Als arxius no hi ha constància que Blaku i Popin hagin estat jutjats i sentenciats per l'afer dels Tous.

Però el que sí que consta a la policia és que els assaltants dels Tous que no van fugir fa temps que tornen a rondar per la zona de la Costa Brava. Ja ho van constatar el setembre del 2013 els Mossos, quan van detectar un dels lladres rondant i vigilant les cases d'una urbanització residencial de Pals. El van identificar, però com que no li van trobar res comprometedor no van tenir més remei que deixar-lo marxar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia