Successos

Troben a Púbol les joies robades a Calonge que va perdre el lladre dels Tous

Els amos de Vivers Planas van trobar el valuós botí abandonat en un marge que havien estassat

També van trobar les claus de l'Audi dels fugitius

Arsim Blaku, un dels lladre del xalet dels Tous que ara capitaneja una banda que saqueja xalets a la Costa Brava, va perdre en uns camps de Púbol una bossa (precisament de Can Tous) plena de valuoses joies que havia robat el dia 18 en un xalet de Calonge durant la seva vertiginosa i temerària fugida per escapar-se dels Mossos. La bossa amb les joies la van trobar els amos de Vivers Planas dijous al matí, un dia després que hagués aparegut també dins de la finca de Vivers Planas l'Audi A-4, de lloguer, que els lladres van abandonar per continuar la fugida a peu. La bossa plena de joies era en un marge que un treballador de Vivers Planas va estassar sense advertir que havia seccionat una bossa que hi havia abandonada. Unes hores més tard, l'amo de Vivers Planas tornava de llaurar un altre camp i es va aturar al costat del marge perquè va advertir un objecte que brillava. S'hi va acostar i va descobrir que es tractava d'una bossa de la famosa marca Tous ben plena de joies. Com que ja estaven al cas que s'havia perpetrat un important robatori en un xalet de Calonge i que la seva finca havia sigut l'escenari d'una persecució de pel·lícula i que hi havia aparegut abandonat el cotxe dels fugitius, van avisar els Mossos, que es van fer càrrec de les joies, van fer la inspecció ocular del lloc i van intentar trobar empremtes a la bossa i a les joies, que ara podran ser retornades als seus propietaris: una família russa que habita en un xalet del carrer Rafel de Casanova de Calonge, que el dimarts 18 va ser l'objectiu de la banda de Blaku, un home nascut a Kosova fa 48 anys que, tot i tenir pendent el judici per l'assalt al xalet dels Tous (on un còmplice va morir abatut a trets pel llavors gendre del matrimoni Tous), campa lliure i actua des de fa temps a poblacions de la Costa Brava.

L'assalt al xalet de Calonge, que tenien ben controlat, el van perpetrar amb una gran celeritat aprofitant una estona en què els amos van anar a visitar una parenta embarassada. Es van endur un gran botí: la caixa forta sencera, on almenys hi havia 30.000 euros en efectiu i una gran quantitat de joies molt valuoses. Només unes de les arracades valien uns 6.000 euros i un encenedor, 2.000. Tot i que els Mossos, que ja els seguien la petja, van intentar aturar l'Audi dels lladres a Calonge mateix, Arsim Blaku, que anava al volant, va aconseguir esquivar-los amb una pirueta de conducció temerària i dificultosa. Els agents van intentar aturar-lo altre cop a la carretera prop de Bordils, però el fugitiu no va dubtar a envestir un cotxe dels Mossos, va girar cua i va tornar en direcció cap a la Bisbal. Va agafar la carretera de Cassà de Pelràs i va anar a parar a la finca de Vivers Planas, de Púbol. Allà va abandonar el cotxe i va llençar les claus –que també van recuperar els amos de Vivers Planas– en un marge i va fugir a peu enmig de la foscor i de la vegetació. Tot fa pensar que la bossa amb les joies la va perdre més que no pas amagar-la al lloc on va ser trobada dos dies després.

També assaltats

Es dóna la circumstància que la masia de Vivers Planas, situada a la sortida del poble de Púbol, també va ser objecte d'un assalt fa uns dos anys i els lladres van aprofitar un moment que no hi havia ningú perquè havien anat fins a Girona a buscar un familiar. Van estar fora una hora i prou, i quan van tornar es van trobar que els havien buidat la caixa, aquell dia justament hi tenien prop de 8.000 euros, i se'ls havien endut les joies que van trobar. Un botí que ells no han pogut recuperar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia